ФЕИТ домаќин на Втората есенска математичка школа за учениците од основните и средните училишта во Македонија

Објавено: ноември 2, 2020

На 15.10.2020 година започна Втората есенска математичка школа за учениците од основните и средните училишта во Македонија. Наставата на школата, за која се пријавени повеќе од 200 ученици, оваа година ќе се реализира online, преку порталот за учење e-Kursevi на ФЕИТ. На отворањето на школата свое обраќање имаше деканот на ФЕИТ, проф. д-р Димитар Ташковски,...