С О О П Ш Т Е Н И Е – Пријавување испити – прв циклус студии

Објавено: декември 29, 2020

Пријавување испити на прв циклус студии во јануарската испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на iKnow системот, во периодот од 4.1. до 20.1.2021 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5 Студентите кои што ќе извршат уредно електронско пријавување на испит во iKnow системот, задолжително треба да достават и комплетно пополнета хартиена пријава до...

КОНКУРС за избор на заменик студентски правобранител

Објавено: декември 24, 2020

Факултетско студентско собрание  Факултет за електротехника и информациски технологии   Врз основа на член 41 став 3 од Статутот на Факултетското студентско собрание и одлуката бр. 15-1837/3 од 16.12.2020 г. Факултетското студентско собрание на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје објавува КОНКУРС за избор на заменик студентски правобранител   Се распишува конкурс за...

EESTEC Academy Модул 2 “Енергија и одржлив развој”

Датум на настан: 25.12.2020

EESTEC Academy претставува серија бесплатни предавања (модули) на одредена тема, која неколку години се одржува на техничкиот кампус. Главна цел на настанот е да се овозможи на студентите, паралелно со нивните студии, да добијат дополнително знаење и вештини кои ќе им отворат нови перспективи во понатамошниот развој. Темата на вториот модул е “Енергија и одржлив...

Енерџи Деливери Солушнс вработува – Retail Administration Officer

Објавено: декември 17, 2020

Рок за аплицирање: 21.12.2020   Retail – Retail Administration Officer Responsibilities: – Billing & Invoicing: production of the invoices, mailing and posting – Billing & Invoicing: Reporting to the accounting department – Consumers’ consumption analysis, producing and sending offers – Communicating with potential clients and existing clients on offers, contracts and payment discipline – Keeping...

DAAD работилница

Датум на настан: 16.12.2020

Бесплатна online работилница која се организира од страна на истакнати предавачи и Професори од SRH ochschule Berlin, Германија, во рамките на проектот DAAD „East – West Dialogue: Higher Education Dialogue with the Countries of the Western Balkan“. Темите, предавачите и термините (со линкови до настанот до тие каде што има) се следни:      ...

Виртуелна презентација на студентски проекти од INNO-SAE 2020

Датум на настан: 15.12.2020

Со особена чест и задоволство ја најавуваме презентацијата на студентските проекти од овогодинешната едиција на студентската програма Innovations in Smart Anything Everywhere (INNO-SAE) 2020. Оваа година INNO-SAE е во заедничка организација на Центарот за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ и УСС – УКИМ. Виртуелната презентација ќе се одржи преку ZOOM webinar на 15.12.2020...