Cyber Education Day 2020-2021

Објавено: ноември 12, 2020

“Cyber Education Day 2020-2021! ФЕИТ, како локален организатор, ги кани сите заинтересирани студенти да се пријават на Capture the Flag (CTF) online натпреварот во домен на IoT безбедност. Регистрациската форма е достапна преку QR кодот.”...

АД ЕСМ, ЕВН МАКЕДОНИЈА АД И АД МЕПСО распишуваат конкурс за стипендирање на студентите од електроенергетските студиски програми

Објавено: ноември 12, 2020

 Рок за аплицирање: 16.11.2020 година  Услови за аплицирање на конкурсот за стипендија се: Студентите да се редовно запишани на прв циклус студии по првпат во прв или трет семестар во учебната 2019/2020 година на една од следните студиски програми: Електроенергетика, автоматизација и обновливи извори на енергија (ЕАОИЕ), Електроенергетски системи (ЕЕС) и Електроенергетика, управување и менаџмент...