СТЕМ награда за студентки

Објавено: март 2, 2021

Драги студентки на #STEM факултетите, бидете смели и пријавете се за меѓународната Women’s STEM Award програма на Deutsche Telekom. Доколку имате трудови во стратешките категории на Телеком – cloud, сајбер безбедност, вештачка интелигенција, Интернет на нештата (IoT) или мрежи на иднината, вие сте вистинските кандидатки за освојување на наградата со вредност од 3000 евра за најдобра истражувачка работа...

Оглас за пракса во Македонски Телеком

Објавено: март 2, 2021

Македонски Телеком има потреба од студенти за обавување на платена пракса во Служба за поддршка на технички услуги (CSOD) во времетраење од максимум една година со полно работно време. Aнгажираниот практикант би ги извршувал следниве активности: Техничка поддршка на второ ниво на технички услуги за отстранување на пречки и обезбедување на сервиси кон корисниците за...