Соопштение за неактивирани предмети

Објавено: февруари 26, 2021

Студентите што имаат избрано/запишано изборен предмет во летниот семестар во учебната 2020/2021 година што не се активирал и не фигурира во објавениот распоред на часовите, ќе можат да го заменат со активиран предмет, односно со изборен предмет што го има во распоредот на часовите. Студентите ќе можат да ја извршат промената на неактивираниот со активиран...

Оглас за вработување во QtWinSoft

Објавено: февруари 25, 2021

Компанијата QtWinSoft од Скопје, има потреба за вработување на студенти од завршна година со или без работно искуство, кои што би сакале да научат и работат развој на C++ multiplatform Desktop/Mobile/Embedded апликации со користење на cross-platform framework Qt/QML, во околина со реални проекти од следниве области: vehicle infotainment, machine learning, medical application, beverage industry, CRM...

Оглас за вработување во Greenbridge

Објавено: февруари 25, 2021

DEVOPS ENGINEER (Remote/Denmark) A cybersecurity startup based @ Copenhagen (Denmark), formed by seasoned Cybersecurity professionals with more than 20 years of international work in the field is looking for a full time, security-minded devops engineer who will work remotely from her home country. Responsibilities: – design and development of back-end services integrated with elasticsearch –...

Оглас за вработување во Електроизградба ДООЕЛ Скопје

Објавено: февруари 22, 2021

          ЕЛЕКТРОИЗГРАДБА ДРУШТВО ЗА ПРОЕКТИРАЊЕ, ИНЖЕНЕРИНГ И ПРОМЕТ ЕКСПОРТ-ИМПОРТ СКОПЈЕ     ЕЛЕКТРОИЗГРАДБА ДООЕЛ Скопје објавува оглас за ангажирање на: Електроинженер   Друштво за проектирање, инженеринг и промет ЕЛЕКТРОИЗГРАДБА ДООЕЛ експорт-импорт Скопје има потреба од вработување на Електроинженер (една позиција), со ВСС Факултет за електротехника и информациски технологии. Задолжително е поседување...

Прво виртуелно издание на EBEC

Датум на настан: 08.03.2021

  Студент си на некој од техничките факултети на УКИМ? Имаш желба и ентузијазам да се натпреваруваш? Европскиот БЕСТ инженерски натпревар е настан кој им овозможува на натпреварувачите да се запознаат со реалните практични проблеми во светот на инженерите и инженерските решенија. Оваа година, во услови на пандемија, за првпат EBEC ќе се одржува виртуелно...

Отворени денови на ФЕИТ 04-06 март 2021

Датум на настан: 04.03.2021

  Почитувани матуранти, средношколци и други заинтересирани, ве покануваме на нашиот online настан ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје (ФЕИТ). На овој настан организиран од УКИМ/ФЕИТ ќе можете да се информирате за седумте студиски програми на прв циклус – додипломски студии и постапно ќе ви се образложи начинот и условите...

Уписи – Втор циклус студии – втор рок

Објавено: февруари 18, 2021

Во тек е уписот на Втор циклус студии – втор рок. Пријавувањето на кандидатите на студиските програми на ФЕИТ завршува на 1 ви март 2021 година. Повеќе информации ќе најдете во конкурсот на следниот линк: К О Н К У Р С  за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Факултетот за...