Интерен оглас за избор на студенти чие родителско право го врши само еден родител

Објавено: септември 22, 2021

Врз основа на член 4 од Одлуката за плаќање половина од износот на уписнината за прв циклус студии за студентите чие родителско право го врши само еден родител и критериумите за остварување на ова право за учебната 2021/2022 година (бр. 02-977/4 од 21.9.2021 г.), Факултетот за електротехника и информациски технологии во состав на Универзитетот „Св....

ЕТАИ 2021: Тркалезна маса за електронско здравје

Датум на настан: 23.09.2021

Во рамките на Конференцијата ЕТАИ 2021, ќе се оддржи онлајн Тркалезна Маса организирана од Европскиот проект WideHealth – кој што го координира ФЕИТ. Насловот на Тркалезната Маса е: Електорнско Здравство и Сеопфатни Здравствени Технологии: Предизвици и Можности (E-health and Pervasive Health Technologies: Challenges and Opportunities) Дел од темите што ќе се дискутираат се: е-здравје, вештачка интелигенција, мобилно здравје, Мој термин,...