Покана за Skopje AIR FAIR

Датум на настан: 30.10.2021

Почитувани, Огромна чест ни претставува да Ве поканиме на првиот Skopje Air Fair, информативен саем за едукација и професионални опции во воздухопловството. https://aviconn.org/events-projects/skopje-air-fair-2021/ Настанот ќе биде место каде професионалци од различни сфери на авијацијата ќе бидат достапни за младите и ентузијастите да постават прашања со цел да има се олесни патот доколку се одлучат некоја...

Посета на Лекс Електрик – Скопје

Последна измена: октомври 25, 2021

Компанијата ЛЕКС Електрик (https://lekselektrik.com.mk), со која Факултетот за електротехника и информациски технологии има потписано меморандум за соработка, на ден 18 и 19.10 2021 на плацот на компанијата организираше презентирање на опрема од компанијата HENSEL – Германија (повеќе на http://www.hensel-electric.de). Презентацијата ја посетија група студенти од нашиот факултет предводени од М-р Љупчо Карајановски. Покрај тоа студентите...

Соопштение за закажување термин за подигање дипломи

Објавено: октомври 18, 2021

Заради почитување на здравствените протоколи, сите магистрирани и дипломирани студенти на ФЕИТ  во периодот од април 2020, до јуни 2021 година, задолжително треба да закажат термин во кој ќе можат да ја подигнат својата диплома. За таа цел, на порталот е-Курсеви, преку Виртуелни училници, во курсот Студентска служба/Закaжување термин за подигање дипломи, креирана е активност Закажување...

Посета на ФЕИТ од експертски тим на СИМЕНС

Објавено: октомври 15, 2021

На 14 октомври 2021 во посета на факултетот беше експертски тим од светски реномираната компанија СИМЕНС и од Сискон – Скопје како овластен застапник кај нас. Целта е поинтензивно да продолжи соработката со факултетот во донирање опрема за разни лаборатории и за потребите на студентите во наставниот програм, а секако достапни и за инжинерите од...