Endava | Graduate Programme November 2021

Објавено: септември 30, 2021

Започна пријавувањето за новата Graduate програма во Ендава Скопје. Програмата ќе се одвива целосно онлајн, а овојпат имаме повеќе отворени места во: Software Development Automation Testing Applications Management DevOps Подетални информации може да се најдат на следниот линк: https://careers.endava.com/en/Junior-Programmes/Skopje/Graduate-Programme...

Соопштение за новите студенти – трет уписен рок 2021

Објавено: септември 30, 2021

Запишувањето на новите студенти во вториот уписен рок на ФЕИТ ќе се спроведе на 1.10.2021 година на шалтерите на Одделението за студентски прашања по завршувањето на Денот за ориентација  Во просториите на Факултетот се овозможува влез на ограничен број кандидати, а за предавање на документите се дозволува влез само на кандидатот, но не и на...

Конечна ранг листа на примените кандидати во третиот уписен рок 2021

Објавено: септември 30, 2021

Електроенергетика, автоматизација и обновливи извори на енергија (ЕАОИЕ) – Државна квота Електроенергетика, управување и менаџмент (ЕЕУМ) – Државна квота Компјутерски технологии и инженерство (КТИ) – Државна квота...

Соопштение за електронски адреси

Објавено: септември 30, 2021

Почитувани колеги од прва година, Ве известуваме дека ви се креирани електронски адреси на студентскиoт сервер за електронска пошта и корисничка сметка на порталот за електронско учење: http://e-kursevi.feit.ukim.edu.mk До серверот за електронска пошта може да се пристапи преку веб-адресата: https://smail.feit.ukim.edu.mk/ Електронските адреси се во форма <studiska_programa><broj_indeks>@feit.ukim.edu.mk, каде што <broj_indeks> е бројот на индексот, без косата...

Соопштение за почеток на настава

Објавено: септември 30, 2021

Наставата во зимскиот семестар од учебната 2021/2022 година на ФЕИТ ќе започне во понеделник,  на 4.10.2021 година. За студентите запишани во III, V и VII семестар наставата  ќе се одвива online преку платформата Zoom, според распоредот на часови што ќе биде објавен на веб страницата на факултетот. Дел од лабораториските вежби ќе се реализираат со...

Ден за ориентација

Објавено: септември 30, 2021

На 1.10.2021 година во просториите на ФЕИТ ќе биде организиран ден за ориентација на новозапишаните студенти. За да се испочитуваат протоколите за заштита од вирусот Covid 19 и да се избегне групирање голем број студенти, настанот ќе се одвива во неколку термини, според следниов распоред: Почеток Студиска програма на која сте запишани Просторија 10:00 часот...

Можност за платена пракса во Небиз Ит ДООЕЛ

Објавено: септември 30, 2021

Во Небиз Ит ДООЕЛ, (под брендингот Simplify ERP), германска компанија со седиште во Македонија, постои отворена можност за млади, пракса со можност за вработување. Праксата е платена, со времетраење од 3 месеци. Се бараат практиканти со основни познавања на Пајтон програмски јазик. Се работи на реални проекти, тимски и под менторство. На следниот линк може...