Отворен ден на УКИМ – 2 декември 2022

Датум на настан: 02.12.2022

Драги матуранти, наши идни студенти, Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје, на 02 декември 2022 го организира традиционалниот настан „Отворен ден на УКИМ“! Настанот ќе се одржи со физичко присуство во просториите на секој од факултетите во два термина, од 10:00 – 12:00 часот и од 12:00 – 14:00 часот. Ќе бидат презентирани студиските програми на факултетите, активностите на студентите, центрите за...

ROBOMAC Junior 2022

Датум на настан: 30.11.2022

Факултетот за електротехника и информациски технологии во соработка со Лабораторијата за производство ФЕИТ-ФабЛаб и студентскиот огранок на IEEE ја продолжува воспоставената традиција и по трет пат го организира натпреварот во роботика и електроника ROBOMAC Junior, во периодот од 30 ноември до 2 декември 2022. Натпреварот ќе се одржи во просториите на ФЕИТ и на него...

ЛОСТ – Проект за стипендирање на студенти од семејства со ниски месечни приходи

Објавено: ноември 16, 2022

ЕВН Македонија АД, Скопје распишува конкурс за доделување 7 стипендии за студенти чиј вкупен приход на семејството (родители/старатели и кандидатот) за 2021 година по сите основи не надминува нето износ од 600.000,00 денари, односно бруто износ од 900.000,00 денари. Стипендијата е во висина од 8.000,00 денари месечно и се доделува за 10 (десет) месеци, почнувајќи...

Одбележување на светскиот ден на науката за мир и развој

Последна измена: ноември 29, 2022

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје додели плакети за посебен придонес во развој на научноистражувачката дејност и интернационализацијата и афирмација на нашите почитувани академик проф. д-р Леонид Грчев и проф. д-р Лилјана Гавриловска. Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје го одбележа Светскиот ден на науката за мир и развој – 10 Ноември, кој...

ITU Centre of Excellence elearning курс: “5G-Advanced Mobile Broadband Internet and New Services”

Датум на настан: 22.11.2022

  22 ноември – 19 декември 2022 International Telecommunication Union (ITU) Centre of Excellence (CoE) на ФЕИТ во Скопје организира elearning курс на тема „5G-Advanced Mobile Broadband Internet and New Services” од 22 ноември до 19 декември 2022 година, во рамките на ITU Centre of Excellence мрежата за регионот на Европа, при што истиот ќе...

МАКО СИГРЕ објавува конкурс за стипендии во академската 2022/2023 година

Објавено: ноември 8, 2022

MAKO СИГРЕ водејќи се од премисата дека секогаш се подобри генерациите кои доаѓаат, повеќе од 10 години ги поддржува студентите кои студираат на електроенергетските насоки на: Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје (ФЕИТ) Почнувајќи од академската 2022/2023 година МАКО СИГРЕ започнува со стипендирање на студенти од студиските програми по електроенергетика на ФЕИТ. МАКО...

Интерен оглас за ангажирање на соработници на проект

Последна измена: ноември 4, 2022

Врз основа на договорот за проектот „Одржливи енергетски вештини во градежништвото: видливи, валидирани, вредни“ – SEEtheSkills и утврдена потреба од ангажирање на 4 соработници на проектот за развој на дигитални алатки и соодветни софтверски решенија, нивна реализација и пилотирање, како и одржување во периодот на траење на проектот, т.е. 01.11.2022-31.05.2024, се распишува ИНТЕРЕН ОГЛАС за...