СЕРАФИМОСКИ ТЕК и ИНОФЕИТ склучија договор за креирање на платформа за дигитален близнак (Digital Twin)

Објавено: јануари 17, 2023

„СЕРАФИМОСКИ ТЕК“ ќе соработува со „ИНОФЕИТ“ за развивање на најсовремена платформа за дигитален близнак („Digital Twin“) СЕРАФИМОСКИ ТЕК и ИНОФЕИТ склучија договор за креирање на платформа за дигитален близнак ( Digital Twin), со која ќе се креираат виртуелни репрезентации од физички објект или системи. Дигитален близнак („Digital Twin“) е револуционерна технологија, која се користи кај...