Одбојкарките на ФЕИТ шампиони во Универзитетската лига

Објавено: јуни 5, 2024

На 27.05.2024 г. во Спортската Сала ” Македонски херои” при ФФОСЗ се одиграа завршните финални мечеви од одбојкарското натпреварување во женска категорија на УКИМ. Во одличен натпревар, со фантастична атмосфера и мотивирана игра за победа, во финалето силите ги одмерија одбојкарките од Факултетот за eлектротехника и информациски технологии и Архитектонскиот Факултет. После покажаниот квалитет во...

Подобрување на европско истражување и развој преку соработка меѓу индустријата и високото образование

Датум на настан: 06.06.2024

На 6ти јуни 2024 година (четврток), со почеток во 10:00 часот во Центарот на трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ на Факултетот за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ ќе се одржи настанот „Подобрување на европско истражување и развој преку соработка меѓу индустријата и високото образование “. Работилницата е организирана во рамки на проектот...