Обуки на ФЕИТ

Факултетот за електротехника и информациски технологии преку Центарот за доживотно учење организира обуки за дигитални вештини наменети за стекнување на основни знаења, за доусовршување и стекнување специјализирани познавања од областите кои ги негува Факултетот.
За овие обуки може да се искористи ваучерот за млади лица за обуки за дигитални вештини издаден од Владата.
Интересот за обуките на ФЕИТ(со или без ваучер) може да го најавите преку следниот формулар
За повеќе информации, контактирајте нѐ на: cdu@feit.ukim.edu.mk

Следни обуки:

декември 2022

Пон
Втор
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Обуки за декември

1st

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

2nd

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

3rd

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

4th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

5th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

6th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

7th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

8th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

9th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

10th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

11th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

12th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

13th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

14th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

15th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

16th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

17th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

18th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

19th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

20th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

21st

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

22nd

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

23rd

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

24th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

25th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

26th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

27th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

28th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

29th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

30th

Нема обуки во избраниот ден
Обуки за декември

31st

Нема обуки во избраниот ден
Обуки со можност за ECDL сертификат
1 Основно познавање на компјутерско работење
2
Обуката за дигитален маркетинг
Обуки со можност за ECDL или Microsoft MTA сертификат
2 Вовед во Бази на податоци
Обуки со можност за Microsoft MTA сертификат
3 Вовед во програмирање со Java
4 Вовед во програмирање со Python
5 Вовед во мрежно работење
6 Развој на клиентски веб апликации
7 Основи на безбедност во ИКТ
LabVIEW академија
 8 Развој на виртуелна инструментација и аквизиција на податоци со LabVIEW
Обуки на основно ниво (ФЕИТ сертификат)
9 Објектно-ориентирано програмирање со C++
10 Вовед во дизајн на Веб апликации со WordPress
11 Основи на работа со Linux
12 Основи на Андроид програмирање со Јава
Обуки на напредно ниво (ФЕИТ сертификат)
13 Linux за инженери и програмери
14 Развој на веб апликации со PHP (HTML/CSS и MySql)
15 Развој на клиентски Веб апликации со Vue.js
16 Основи на Докер и Kubernetes кластерирање
Специјализирани обуки со хардвер (ФЕИТ сертификат)
17 Обука за работа со Програмабилни логички управувачи
18 Основи на вградливи микрокомпјутерски системи со Ардуино
19 Практичен Интернет на нешта (IoT) со RaspberryPi
 20 Безжични локални мрежи (WLAN) – RF основи, стандарди, уреди, протоколи, мрежна архитектура, дизајн, сигурност, тестирање и справување со проблеми
Проектен менаџмент и комуникациски вештини (ФЕИТ сертификат)
21 Комуникациски вештини во дигитална ера
22 Дигитален проектен менаџмент