Список наградени студенти

Последна измена: јуни 7, 2024

Список студенти по години кои во учебната 2022/2023 година заклучно со августовскo-септемвриската испитна сесија постигнале вкупен просек 9 и над 9   Завршиле I студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 60 кредити Ред. бр. индекс Презиме Име СП кредити просек 1 164/2022 Билбилоска Цветанка КХИЕ 60 10,00 2 25/2022 Димовски...

Заверка на летен семестар во учебната 2023/2024 година – Втор циклус

Објавено: мај 31, 2024

Заверката на летениот семестар во учебната 2023/2024 година за студентите од Втор циклус студии – магистерски студии – ќе се врши на шалтерите на Одделението за студентски прашања во периодот: од 10. 6. до 14. 6. 2024 год. од 12:30 до 14:30 часот Потребни документи: Индекс (со впишани предмети); Образец A4 за заверување на семестар (со впишани предмети, фонд на часови, име и...

Отворен повик за студентски предлози: Иновативни и одржливи практики на ФЕИТ

Датум на настан: 20.06.2024

Почитувани студенти, Ве покануваме да учествувате на претстојниот Ден на енергија и одржливост, кој ќе се одржи на 20 јуни на нашиот Факултет. Како дел од овој настан, ги покануваме студентите да придонесат со своите иновативни идеи и решенија за воведување нови одржливи практики на нашиот Факултет. Цел: Да се соберат и имплементираат креативни, остварливи...

Пријавување испити – Втор циклус студии

Објавено: мај 17, 2024

Пријавување испити на Втор циклус студии за јунската испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на I Know системот, во периодот  од 20.05  до 4.06.2024 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, дел 2.5. За сите пријавени испити, студентите задолжително треба да достават пополнети хартиени пријави  на самиот испит. Во пријавата  се внесуваат податоците за студентот, називот на предметот, предметниот наставник, студиската програма и...

Пријавување испити – прв циклус студии

Објавено: мај 17, 2024

Пријавување испити на прв циклус студии во јунска испитна сесија  2024 ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 20.5. до 4.6.2024 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите што ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават и комплетно пополнета хартиена пријава. Во...

ИЗВЕСТУВАЊЕ – краен рок за дипломирање и магистрирање за Промоција 2024

Објавено: март 29, 2024

Се известуваат сите студенти кои сакаат да бидат дел од овогодинешната промоција на дипломирани и магистрирани (Промоција 2024) дека треба да дипломираат, односно магистрираат, најдоцна до 12.4.2024 година. Поднесувањето на барањето за формирање комисија за одбрана на дипломскиот труд., како и останатата комплетна документација, треба да биде доставено во Одделението за студенски прашања најмалку пет...

Информација за студентски адреси – втор циклус – втор рок

Последна измена: март 8, 2024

Почитувани, Ве известуваме дека ви се креирани електронски адреси на студентскиoт сервер за електронска пошта и корисничка сметка на порталот за електронско учење: http://e-kursevi.feit.ukim.edu.mk До серверот за електронска пошта може да се пристапи преку веб-адресата: https://smail.feit.ukim.edu.mk/ Електронските адреси се во форма <studiska_programa><broj_indeks>@feit.ukim.edu.mk, каде што <broj_indeks> е бројот на индексот, без косата црта со m на...

Соопштение за неактивирани предмети

Објавено: февруари 29, 2024

Студентите што имаат избрано/запишано изборен предмет во летниот семестар во учебната 2023/2024 година што не се активирал и не фигурира во објавениот распоред на часовите, ќе можат да го заменат со активиран предмет, односно со изборен предмет што го има во распоредот на часовите. Студентите ќе можат да ја извршат промената на неактивираниот со активиран...

Соопштение за почеток на наставата во летниот семестар во академската 2023/2024 година

Последна измена: февруари 26, 2024

  Се известуваат студентите во сите студиски години дека наставата во летниот семестар во академската 2023/2024 година ќе започне во понеделник, 19 февруари 2024 година, според распоредот на часови објавен на следниот линк:               https://feit.ukim.edu.mk/i-ciklus/raspored-na-chasovi/...

СООПШТЕНИЕ – Заверка на зимски семестар 2023/2024 и запишување на летен семестар 2023/2024 – втор циклус – постдипломски студии

Објавено: февруари 5, 2024

Доставување на документите за заверка на зимскиот семестар 2023/2024 и запишување на летниот семестар во учебната 2023/2024 година ќе се врши во Одделението за студентски прашања на ФЕИТ од 12:30 до 14:30 часот во периодот      од 15.02. до 16.02.2024 година Online пријавувањето е задолжително. Во iKnow системот (www.iknow.ukim.mk)  секој студент треба да го запише...

Соопштение за организирање на дополнителна ден сесија

Објавено: јануари 29, 2024

Согласно академскиот календар за учебната 2023/2024 година, дополнителната ден сесија за предметите од летниот/парен семестар ќе се одржи на 7.2.2024 година (среда). Студентите може да пријават само еден предмет што го слушале во летниот семестар во учебната 2022/2023 година и за кој ги реализирале сите академски обврски (потпис и заверен семестар). Пријавувањето на испитот за дополнителната...

Пријавување и запишување на кандидати на втор циклус студии во вториот уписен рок 2023/2024

Објавено: јануари 22, 2024

Електронското пријавувањето на кандидатите за упис на Факултетот за електротехника и информациски технологии во учебната 2023/2024 година во вториот уписен рок ќе се врши од 18.1.2024 година. Секој заинтересиран кандидат треба да се регистрира на www.upisi.ukim.mk и да ја пополни електронската пријава од iKnow-системот. Бројот којшто кандидатот автоматски го добил од системот за електронското пријавување...

СООПШТЕНИЕ – Задолжителен систематски преглед за студентите од прва година

Објавено: јануари 16, 2024

Се известуваат сите студенти запишани по првпат во прва година во учебната 2023/2024 (бруцоши) дека треба да се јават на задолжителен систематски преглед во период од 7:30 до 12:00 часот секој работен ден во ЗУ Поликлиника на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“- Скопје, сместена во студентскиот дом “Кузман Јосифовски –Питу“, бул. “Митрополит Теодосиј Гологанов“ бр....

СООПШТЕНИЕ – заверка на зимски семeстар 2023/2024 и упис на летен семестар 2023/2024

Објавено: јануари 10, 2024

Заверката на зимскиот семестар 2023/2024, како и запишувањето на летниот семестар во учебната 2023/2024 година за студентите запишани на прв циклус студии на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скоп­­­је, ќе ги содржи следниве чекори:  Електронско пријавување од 25.1. до 9.2.2024 година Во системот iKnow www.iknow.ukim.edu.mk секој студент треба да го запише летниот семетар...

Пријавување испити – прв циклус студии

Објавено: декември 18, 2023

Пријавување испити на прв циклус студии во зимска – прва испитна сесија 2024 (јануарската испитна сесија 2024) ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 2.1. до 21.1.2024 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите што ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават...

Пријавување испити – втор циклус студии

Објавено: декември 18, 2023

Пријавување испити на втор циклус студии во зимска – прва испитна сесија 2024 (јануарска испитна сесија 2024) ќе се врши електронски, со користење на I Know системот, во периодот  од 2.1. до 21.1.2024 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, дел 2.5. За сите пријавени испити, студентите задолжително треба да достават пополнети хартиени пријави  на самиот испит. Во пријавата  се внесуваат...

Крводарителска акција 5 и 6 декември од 10 до 15 часот во читална на фЕИТ

Датум на настан: 05.12.2023

Црвениот крст на РСМ – Општинска организација Карпош во соработка со Институтот за трансфузиона медицина и факултетите на територијата на ОО Карпош организира крводарителска акција која ќе се одржи на 5 и 6 декември од 10 до 15 часот во Читалната на факултетот. На крводарителската акција крв може да даруваат студентите и вработените од факултетите...

Работилница за апликациски вештини

Објавено: ноември 28, 2023

На ден 06.12.2023 год. во организација на Светскиот универзитетски сервис (WUS) Германија во соработка со Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и Центрите за Кариера при УКИМ и ФЕИТ ќе се одржи работилница за апликациски вештини намента за сите студенти од УКИМ. На работилницата тие ќе се запознаат теоретски и практично со: – изработка...

EvolEV: Нов проект на ФЕИТ за подобрување на технички и претприемачки вештини поврзани со електрификација на транспортот

Објавено: ноември 17, 2023

Краток опис Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) е дел од проектот EvolvEV. Проектот треба да започне на 1 декември 2023 година и во текот на следните две години ќе го поддржи развојот на техничките и претприемачките вештини потребни за еволуцијата на секторот на електрични возила, преку обезбедување бесплатни и флексибилни курсеви, поддржани со...

Избори за претседател и членови на ФСС на ФЕИТ – 2023

Последна измена: јануари 10, 2024

Записник ОБ – ЗС – магистерки и докторски студии Записник ОБ – ЗС – Четврта година Записник ОБ – ЗС – Трета година Записник ОБ – ЗС – Втора година Записник ОБ – ЗС – Прва година Записник ОБ – ЗПР Записник ОБ – ЗИ Собири за кандидирање за ФСС при ФЕИТ Упатство за кандидирање...

Infineon WinterSchool 2024

Објавено: ноември 7, 2023

Are you looking to be at the forefront of the latest technologies that will drive decarbonization and digitalization? Look no further than quantum computing. With the potential to drastically reduce energy consumption by shortening the time spent finding solutions to some of the most challenging mathematical problems, quantum computing is a game-changer for the future...