ЕМИТЕР – бесплатно за сите студенти и вработени на ФЕИТ

Објавено: декември 30, 2019

Сите студенти и вработени на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) ќе имаат бесплатен пристап до содржините на списанието ЕМИТЕР. Тоа е првата високо-образовна институција корисник на системот за групна електронска претплата на веб продавницата www.emiter.mk Претплатата на сите студенти на ФЕИТ ќе им овозможи брз и едноставен пристап до содржините на Емитер, што...

С О О П Ш Т Е Н И Е – Пријавување испити – прв циклус студии

Објавено: декември 25, 2019

Пријавување испити на прв циклус студии во јануарската испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на iKnow системот, стриктно во периодот од 8 до 16.1.2020 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5 Студентите што ќе извршат уредно електронско пријавување на испит во iKnow системот, задолжително треба да достават и комплетно пополнета хартиена...

Најава за работилница “Примена на машинско учење во телекомуникациите”

Датум на настан: 23.12.2019

Во организација на Одделот за теорија на информации при македонската секција на ИЕЕЕ, а со поддршка и на Одделот за телекомуникации при македонската секција на ИЕЕЕ, во просторијата за состаноци на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) во понеделник, 23.12.2019 година во периодот од 9:30 часот до 14:30 часот ќе се одржи Мини работилница...

Тим од ФЕИТ влезе во финалната фаза на глобалниот младински предизвик „Generation Unlimited”

Последна измена: декември 19, 2019

Изминатиов викенд, како дел од првата фаза, на тридневна работилница се натпреваруваа педесетина млади иноватори во рамките на Предизвикот „Generation Unlimited” – кој што се организира и спроведува од страна на Смарт ап-лабораторијата за социјални иновации со целосна финансиска и просторна  поддршка od УНИЦЕФ и Фондацијата Телеком за Македонија: https://www.genunlimited.mk/. Настанот е од меѓународен тип,...

Hour of Code

Датум на настан: 13.12.2019

Во Петок 13.12.2019 од 12:00 часот, на Факултетот за електротехника и информациски тeхнологии ќе се одржи традиционалниот и меѓународен настан “Hour of Code” кој долги години се организира на Факултетот. Иницијативата за организацијата на настанот и оваа година потекнува од студентите, преку Факултетското студентско собрание на ФЕИТ, но и од наставниот кадар на Институтот за компјутерски технологии и инженерство, со...

Решенија за акредитација

Објавено: декември 10, 2019

Решение за акредитација на студиската програма Метрологија  Решение за акредитација на студиската програма Електротехника и информациски технологии ...