Презентирани иновативни студентски проекти од програмата INNO SAE

Објавено: февруари 28, 2020

Триесетина студенти од неколку различни факултети на скопскиот Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, денеска, во Центарот за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ ги презентираа своите иновативни проекти реализирани од студентската програма Innovations in Smart Anything Everywhere INNO SAE. На презентацијата присуствуваа Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски и деканот на...

Оглас за вработување во 42Dynamics

Рок на аплицирање до: 10.04.2020

Позиција: Microsoft Dynamics AX / D365 јуниор програмер   42Дајнамикс ДОО од Скопје бара програмери, со и без искуство, со: основни познавања од Објектно-ориентирано програмирање основни познавања на Релациони бази на податоци добро знаење на Англиски јазик желба за учење и работа   Во рамките на работниот однос, нудиме: обука за Microsoft Dynamics AX /...

RoboMac 2020 – натпревар по роботика и автоматика во Македонија

Датум на настан: 09.03.2020

Факултетот за електротехника и информациски технологии ги повикува сите студенти, ентузијасти и љубители на роботиката да се пријават на меѓународниот натпревар по роботика и вештачка интелигенција „RoboMac 2020”, кој ќе се одржи по десетти пат во периодот од 9-ти до 14-ти март. Учесниците на натпреварот ќе имаат можност да работат во парови, да ги употребат...

Работилница за програмите на ЕВН Македонија

Датум на настан: 26.02.2020

Место: Сала за состаноци на ФЕИТ Почеток: 12 часот Почитувани студенти од електроенергетските насоки Ве покануваме да присуствувате на работилницата која ЕВН Македонија ја организира на нашиот Факултет, со цел да Ве запознаат со нивните програми за практиканска работа, стипендии и можности за вработување....

Работилница за програмите на ЕВН Македонија

Датум на настан: 26.02.2020

Место: Сала за состаноци на ФЕИТ Почеток: 12 часот Почитувани студенти од електроенергетските насоки Ве покануваме да присуствувате на работилницата која ЕВН Македонија ја организира на нашиот Факултет, со цел да Ве запознаат со нивните програми за практиканска работа, стипендии и можности за вработување....