Почна меѓународниот натпревар по роботика – Робомак 2020

Објавено: март 9, 2020

На нашиот факултет, денеска, почна меѓународниот натпревар за роботика и вештачка интелигенција RoboMac 2020. Оваа година, студентите од Македонија и други држави, во наредните пет дена, ќе ги измерат своите сили во знаењето на роботиката и вештачката интелигенција. За продеканката на ФЕИТ, професор д-р Соња Геговска Зајкова, во наредните неколку дена, „ФЕИТ ќе биде место...