Известување за прекин на наставата

Последна измена: март 11, 2020

По препораките на Владата на РСМ, редовната настава ќе биде во прекин во наредните 14 дена. Дотогаш ве молиме, следете ги препораките на Светската здравствена организација. Доколку имате или се сомневате дека имате симптоми на корона – вирусот, се препорачува да се јавите  во центрите за јавно здравство во вашите општини. Броевите за контакт можете...

Конкурс за стипендии – ЛОСТ

Објавено: март 10, 2020

ЕВН Македонија АД, Скопје распишува конкурс за доделување стипендии за студенти од Енергетските насоки на Факултетот за Електротехника и информациски технологии, Техничкиот Факултет – Битола и Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип кои во рамките на семејството имаат месечни приходи помали од просечна плата во Република С.Македонија. Оваа година ќе бидат доделени 5 (пет) стипендии на...