Презентација на студиска програма со двојна диплома на магистерски студии – DECS-IOT

Објавено: април 28, 2023

Почитувани студенти, На 03.05.2023 (Среда) во 13h ќе се одржи кратка презентација online на студиската програма на англиски јазик Dedicated Embedded Computer Systems – Internet of Things со можност за двојна диплома со Универзитетот Анхалт од Германија на магистерски студии. Може да се приклучи секој студент од ФЕИТ (сите студиски програми) или сродните факултети кој е заинтересиран да дознае нешто повеќе...

Работилницата „Ефикасност, одржливост, инженерство и уметност“

Објавено: април 26, 2023

На ден 25.04.2023 во просториите на ИНОФЕИТ се одржа работилницата „Ефикасност, одржливост, инженерство и уметност“, во организација на СКЕЕОР, а поддржано од ФЕИТ и      доц. д-р Маја Целеска Крстевска. Целта на настанот беше да се влијае кон подигнување на свесноста за значајноста на енергетската ефикасност кај нестручната јавност. Студентите кои учествуваа на работилницата,...

Рамазан Бајрам

Објавено: април 20, 2023

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 21 Април 2023 година (петок), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. Факултетот за електротехника и информациски технологии, на студентите од исламската вероисповед,...

Тимот студенти на ФЕИТ првопласиран за светското финале на IEEE SPS Cup 2023

Објавено: април 18, 2023

Тимот „Neuro FEEIT” составен од студенти на ФЕИТ e првопласиран на светското финале на студентскиот куп за процесирање на сигнали IEEE SPS Cup 2023. Натпреварот е организиран од одделот за процесирање на сигнали IEEE SPS и Центарот за истражувања во невровизуелизација и наука за податоци (TReNDS) при Институтот за технологија на Џорџија, САД. Задачата оваа...

Отворен ден на УКИМ

Датум на настан: 27.04.2023

Драги матуранти, наши идни студенти! ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 27 април 2023 во два термина, во 10:00 часот и во  12:00 часот, со физичко присуство на секој од факултетите! Ќе бидат презентирани студиските програми на факултетите, активностите на студентите, центрите за кариера. Запознајте ги одблиску професорите и студентите, прашајте...

Покана за учество на натпревар на идеи (Invitation to the Idea Contest 2023) – можност за студиски престој во Германија

Објавено: април 13, 2023

Во рамките на проектот IDEA-East Hub финансиран преку DAAD, Германија во кој учествува и ФЕИТ, Ве известуваме за можноста да учествувате во натпревар на идеи IDEA-East Hub – Idea Contest 2023 кој ќе се одвива на годишно ниво во текот на траењето на проектот до 2024 година. Првиот натпревар ќе се одржи оваа пролет –...

RoboMac 2023 – натпревар по роботика и вештачка интелигенција во Македонија

Датум на настан: 08.05.2023

„Факултетот за електротехника и информациски технологии ги повикува сите студенти, ентузијасти и љубители на роботиката да се пријават на меѓународниот натпревар по роботика и вештачка интелигенција „RoboMac 2023”, кој ќе се одржи по единаесетти пат во периодот од 8-ми до 13-ти мај. Учесниците на натпреварот ќе имаат можност да работат во тимови, да ги употребат...

ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со ФЕИТ – Скопје

Објавено: април 7, 2023

Услови за аплицирање: Студентот да биде 3-та или 4-та година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. Студентот да има средно – високо познавање на англиски јазик. Студентот да има познавање на компјутерски вештини – Microsoft Времетраење на пракса: Практикантот ќе биде континуирано присутен на платена пракса во ОКТА АД –...