Отворен повик за доделување 40 стипендии од Фондацијата Атанас Близнакоф

Објавено: јуни 28, 2024

На веб страницата на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје е објавен Отворен повик за доделување 40 (четириесет) стипендии за студенти кои ќе се запишат на прв циклус студии на факултетите во состав на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, во учебната 2024/2025 година. Повеќе информации за аплицирање и за потребната документација се достапни...

Пријавување испити – септемвриска испитна сесија прв циклус студии

Објавено: јуни 28, 2024

Пријавување испити на прв циклус студии во септемвриска (трета) испитна сесија 2024 ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 3.7. до 23.8.2024 година,   следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите кои ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават и комплетно пополнета хартиена...

Список наградени студенти

Последна измена: јуни 7, 2024

Список студенти по години кои во учебната 2022/2023 година заклучно со августовскo-септемвриската испитна сесија постигнале вкупен просек 9 и над 9   Завршиле I студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 60 кредити Ред. бр. индекс Презиме Име СП кредити просек 1 164/2022 Билбилоска Цветанка КХИЕ 60 10,00 2 25/2022 Димовски...

Пријавување испити – прв циклус студии

Објавено: мај 17, 2024

Пријавување испити на прв циклус студии во јунска испитна сесија  2024 ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 20.5. до 4.6.2024 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите што ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават и комплетно пополнета хартиена пријава. Во...

Соопштение за неактивирани предмети

Објавено: февруари 29, 2024

Студентите што имаат избрано/запишано изборен предмет во летниот семестар во учебната 2023/2024 година што не се активирал и не фигурира во објавениот распоред на часовите, ќе можат да го заменат со активиран предмет, односно со изборен предмет што го има во распоредот на часовите. Студентите ќе можат да ја извршат промената на неактивираниот со активиран...

Соопштение за почеток на наставата во летниот семестар во академската 2023/2024 година

Последна измена: февруари 26, 2024

  Се известуваат студентите во сите студиски години дека наставата во летниот семестар во академската 2023/2024 година ќе започне во понеделник, 19 февруари 2024 година, според распоредот на часови објавен на следниот линк:               https://feit.ukim.edu.mk/i-ciklus/raspored-na-chasovi/...

Соопштение за организирање на дополнителна ден сесија

Објавено: јануари 29, 2024

Согласно академскиот календар за учебната 2023/2024 година, дополнителната ден сесија за предметите од летниот/парен семестар ќе се одржи на 7.2.2024 година (среда). Студентите може да пријават само еден предмет што го слушале во летниот семестар во учебната 2022/2023 година и за кој ги реализирале сите академски обврски (потпис и заверен семестар). Пријавувањето на испитот за дополнителната...

СООПШТЕНИЕ – Задолжителен систематски преглед за студентите од прва година

Објавено: јануари 16, 2024

Се известуваат сите студенти запишани по првпат во прва година во учебната 2023/2024 (бруцоши) дека треба да се јават на задолжителен систематски преглед во период од 7:30 до 12:00 часот секој работен ден во ЗУ Поликлиника на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“- Скопје, сместена во студентскиот дом “Кузман Јосифовски –Питу“, бул. “Митрополит Теодосиј Гологанов“ бр....

СООПШТЕНИЕ – заверка на зимски семeстар 2023/2024 и упис на летен семестар 2023/2024

Објавено: јануари 10, 2024

Заверката на зимскиот семестар 2023/2024, како и запишувањето на летниот семестар во учебната 2023/2024 година за студентите запишани на прв циклус студии на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скоп­­­је, ќе ги содржи следниве чекори:  Електронско пријавување од 25.1. до 9.2.2024 година Во системот iKnow www.iknow.ukim.edu.mk секој студент треба да го запише летниот семетар...

Пријавување испити – прв циклус студии

Објавено: декември 18, 2023

Пријавување испити на прв циклус студии во зимска – прва испитна сесија 2024 (јануарската испитна сесија 2024) ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 2.1. до 21.1.2024 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите што ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават...

Избори за претседател и членови на ФСС на ФЕИТ – 2023

Последна измена: јануари 10, 2024

Записник ОБ – ЗС – магистерки и докторски студии Записник ОБ – ЗС – Четврта година Записник ОБ – ЗС – Трета година Записник ОБ – ЗС – Втора година Записник ОБ – ЗС – Прва година Записник ОБ – ЗПР Записник ОБ – ЗИ Собири за кандидирање за ФСС при ФЕИТ Упатство за кандидирање...

ЛОСТ – Проект за стипендирање на студенти од семејства со ниски месечни приходи – продолжен рок за пријавување

Последна измена: октомври 25, 2023

ЕВН Македонија АД, Скопје распишува конкурс за доделување 10 стипендии за студенти чиј вкупен приход на семејството (родители/старатели и кандидатот) за 2022 година по сите основи не надминува нето износ од 438.000,00 денари, односно бруто износ од 657.000,00 денари. Стипендијата е во висина од 10.000,00 денари месечно и се доделува за 10 (десет) месеци, почнувајќи...

Соопштение за неактивирани предмети

Последна измена: февруари 29, 2024

Студентите што имаат избрано/запишано изборен предмет во зимскиот семестар во учебната 2023/2024 година што не се активирал и не фигурира во објавениот распоред на часовите, ќе можат да го заменат со активиран предмет, односно со изборен предмет што го има во распоредот на часовите. Студентите ќе можат да ја извршат промената на неактивираниот со активиран...

ОГЛАС за доделување стипендија на редовни студенти запишани на последна година од прв циклус студии

Последна измена: октомври 18, 2023

Врз основа на Меморандумот за соработка потпишан помеѓу Универзитетот Св. Кирил и Методиј и ОКТА АД – Скопје, на 31.08.2023, Факултетот за електротехника и информациски технологии – Скопје распишува ОГЛАС за доделување стипендија на редовни студенти запишани на последна година од прв циклус студии ОКТА АД – Скопје, (во натамошниот текст: ОКТА) доделува стипендија на...

Конкурс за стипендирање на студентите од електроенергетските студиски програми од АД ЕСМ И АД МЕПСО

Објавено: октомври 16, 2023

АД ЕСМ И АД МЕПСО РАСПИШУВААТ КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА СТУДЕНТИТЕ ОД ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКИТЕ СТУДИСКИ ПРОГРАМИ     Како општествено-одговорни компании кои континуирано ги поддржуваат студентите на електроенергетските студиски програми, АД ЕСМ и АД МЕПСО и оваа година доделуваат 10 стипендии за студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии. Стипендијата е во висина од 8.000,00...

РАНГ ЛИСТА на кандидатите пријавени на интерниот оглас на ФЕИТ за избор на студенти чие родителско право го врши само еден родител

Последна измена: октомври 15, 2023

РАНГ ЛИСТА на кандидатите пријавени на интерниот оглас на ФЕИТ за избор на студенти чие родителско право го врши само еден родител кои ги исполнуваат предвидените услови Индекс СП Година Вкупно поени 174/2023 КХИЕ 1 87.332 88/2019 ЕЕС 1 89.6 27/2022 ЕАОИЕ 1 58 41/2021 ЕАОИЕ 2 79.76 42/2021 ЕАОИЕ 2 87.24 131/2021 КТИ 2...

Соопштение за креирани електронски адреси на студентски сервер

Објавено: октомври 12, 2023

Почитувани колеги од прва година, Ве известуваме дека ви се креирани електронски адреси на студентскиoт сервер за електронска пошта и корисничка сметка на порталот за електронско учење: http://e-kursevi.feit.ukim.edu.mk До серверот за електронска пошта може да се пристапи преку веб-адресата: https://smail.feit.ukim.edu.mk/ Електронските адреси се во форма <studiska_programa><broj_indeks>@feit.ukim.edu.mk, каде што <broj_indeks> е бројот на индексот, без косата...

Пријавување на кандидати на прв циклус студии во третиот уписен рок 2023/2024

Објавено: септември 27, 2023

Доставувањето на документи за пријавување на кандидатите за упис на Факултетот за електротехника и информациски технологии во учебната 2023/2024 година во третиот уписен рок ќе се врши на 28.09.2023 година во Одделението за студентски прашања (трет кат) од 8.30 до 12 часот. Број на слободни места за запишување во вториот уписен рок во учебната 2022/2023 година:...

Започнување на часовите за подготвителна настава по Програмирање

Објавено: септември 21, 2023

Факултетот за електротехника и информациски технологии и годинава организира подготвителни курсеви по предметите основи на програмирање (Code@FEIT). Курсот ќе се реализира во 20 школски часа,  во периодот од 25. до 29. септември 2023 година. На подготвителните курсеви ќе се потенцираат предзнаењата што треба новите студенти да ги имаат за да се вклучат успешно во наставата. Основи...

КОНКУРС за доделување на стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии за студиска 2023/2024

Објавено: септември 20, 2023

Врз основа на потпишаната Спогодба за соработка помеѓу ЕВН Македонија АД, Скопје и Факултетот за Електротехника и информациски технологии – Скопје, се распишува конкурс за доделување стипендија за студентите запишани на енергетските насоки на Факултетот за Електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ – Скопје. Со стипендирање на 3 (тројца)  студенти, ЕВН Македонија...