Деканот Ташковски ги прими добитниците на наградата „13 Ноември“

Објавено: ноември 14, 2019

Професор д-р Христина Спасевска од Факултетот за електротехника и информациски технологии „Универзитет Свети Кирил и Методиј“ – Скопје е добитник на наградата „13 Ноември“ за остварувања во науката, техниката и стопанството од областа Обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност. Оваа година, награда „13 ноември“ доби и студентот на ФЕИТ, Стефан Стојковиќ за успешни постигнувања...