На ФЕИТ презентиран радар за детекција на мини

Последна измена: ноември 19, 2019

18.11.2019, Скопје – Радар за продирање во земја интегриран со хексакоптер за автоматска детекција на мини беше презентиран денеска на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје. На презентацијата присуствуваа министерот за одбрана на Република Северна Македонија, Радмила Шеќеринска, ректорот на Универзитетот, проф. д-р Никола Јанкуловски, деканот на...