Kомпанијата Infineon Technologies Austria организираше работилница на ФЕИТ

Објавено: мај 10, 2022

Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје беше домаќин на дводневната работилница „Infineon meets FEEIT“, во организација на компанијата Infineon Technologies Austria како дел од програмата IPCEI Microelectronics. Infineon Technologies е во топ 10 светски компании од полупроводничката индустрија со повеќе од 50 000 вработени на светско ниво....

Infinum Academy

Објавено: мај 10, 2022

Инфинум Академијата нуди 5-неделни бесплатни курсеви за програмирање. Во тек е пријавувањето за курсевите за iOS и Android. Сите заинтересирани може да аплицираат на https://academy.infinum.com  најдоцна до 15 Мај....