Оглас за пракса во ОКТА

Објавено: април 28, 2022

СООПШТЕНИЕ ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со Факултет за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) – Скопје Услови за аплицирање: Студентот да биде во завршна година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. Студентот да биде од некои од следниве смерови: Обновливи извори на енергија (ОИЕ) или Електроенергетика (ЕЕ)....

Infineon meets FEEIT

Датум на настан: 05.05.2022

Thursday and Friday, 5 and 6 May 2022, at INNOFEIT Infineon is a globally leading semiconductor player with more than 50.000 employees. We are leading in automotive, power management energy efficient technologies and the IoT while Global megatrends underline the increasing importance of microelectronics. IPCEI Microelectronics is the largest pan-European initiative in the field of...

Оглас за пракса во Македонски Телеком

Објавено: април 18, 2022

Македонски Телеком има потреба од студенти за обавување на платена пракса во Служба за поддршка на технички услуги (CSOD) во времетраење од максимум една година со полно работно време. Aнгажираниот практикант би ги извршувал следниве активности: Техничка поддршка на второ ниво на технички услуги за отстранување на пречки и обезбедување на сервиси кон корисниците за...

Имплементација на европскиот единствен број за итни повици 112 во Р. С. Македонија

Датум на настан: 19.04.2022

Здружението ЕТАИ, во соработка со Центарот за управување со кризи на Р.С. Македонија како носител на проектот, и Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ), при УКИМ, Скопје, организира полудневен настан (работилница и панел дискусија) во врска со имплементацијата и воведувањето на единствениот европски број за итни повици 112 во Р. С. Македонија. Целта на...

Покана за Виртуелен саем за практикантство

Објавено: април 14, 2022

Виртуелниот саем за практикантство кој ќе се одржи од 16-ти до 18-ти мај има за цел да ги поврзе студентите и дипломците со компаниите за пракса. Линк за пријавување и повеќе информации: https://vfair.bintern.com...

Оглас за пракса/вработување во Македонски Телеком

Објавено: април 12, 2022

Македонски Телеком има потреба од студенти кои имаат познавања и интерес за: IP технологии, IP мрежи, MPLS Технологии и сервиси на кои работат преку IP мрежите Конфигурација, одржување, димензионирање и дизајн на IP мрежи, IP протоколи и рутирање Познавање на корисничките уреди (CPE) како и говорните, дата и IPTV сервиси. Стручно познавање на Linux и...

Оглас за пракса во Народната банка на Република Северна Македонија

Објавено: април 12, 2022

Народна банка на Република Северна Македонија ве известуваме дека студентите на високообразовните институции од областа на економијата, правото, информатичките науки и  други општествени науки коишто се во доменот на работата на организациските единици во Народната банка имаат можност да вршат практична работа во текот на месеците јуни, јули и август 2022 година. Пријавата, пополнета од...

МАНУ избра нов член од ФЕИТ

Објавено: април 11, 2022

Нашиот колега, проф. д-р Зоран Хаџи-Велков е избран за дописен член на Македонската академија на науките и уметностите на Изборното собрание на МАНУ, одржано на 30 март 2022 година. Д-р Зоран Хаџи-Велков е редовен професор на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје. Тој е светски признат научник во областа на безжични и мобилни...

Стипендии МАКО СИГРЕ

Објавено: април 8, 2022

MAKO СИГРЕ водејќи се од премисата дека секогаш се подобри генерациите кои доаѓаат, веќе 10 години ги поддржува студентите кои студираат на електроенергетските насоки на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје (ФЕИТ). Почнувајќи од академската 2021/2022 година МАКО СИГРЕ започнува со стипендирање на студентите од втора студиска година (4-ти семестар) на студиските програми...

Оглас за пракса во Exelerate

Објавено: април 5, 2022

Аплицирањето за летна пракса во Exelerate е сега ОТВОРЕНО! Почнувајќи од денес може да аплицирате на: https://exelerateit.com/internship Неколку работи што сакаме да ги издвоиме: – Праксата е платена – Претходно знаење за технологиите што ги користиме и/или работно искуство не е неопходно – Се работи за bootcamp, не само стандардна пракса и имаме менторски пристап...

Одржана првата работилница во рамките на проектот за ИНОФЕИТ ДИХ

Објавено: април 4, 2022

ИНОФЕИТ ДИХ ја одржа првата работилница во рамките на проектот “Подигнување на капацитетот на дигиталниот иновациски хаб ИНОФЕИТ”, ко-финансиран од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) на С. Македонија. Целта на работилницата беше да се информира партнерската мрежа на ИНОФЕИТ за досегашните активности во проектот. Беа презентирани активностите околу градење на партнерската мрежа, меѓународните...