Трета работилница за развојни микропроцесорски системи во рамките на проектот „Технологија за тебе„

Објавено: мај 11, 2022

На 09 и 10.05.2022 година се реализираше третата работилница за развојни микропроцесорски системи во организација на Логинг Електроникс и Факултетот за електротехника и информациски технологии. На работилницата земаа учество 30-ученици и 28-професори од девет средни училишта за техничко образование од Македонија: СУГС Владо Тасевски, Скопје; СОУ Ѓорче Петров, Крива Паланка; СОТУ Ѓорѓи Наумов, Битола; ССОУ...