ФЕИТ доби донација на опрема од Логинг Електроникс за Биомедицинско инженерство и електроника

Објавено: мај 30, 2022

Логинг Електроникс донираше опрема за биомедицинско инженерство и електроника на Лабораторијата за електроника при Институтот за електроника при Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ). Во склоп на својата повеќегодишната соработка, за потребите на студентите и кадарот на ФЕИТ, Логинг обезбеди 12 комплети за мерење на Електромиограм (EMG), Електрокардиограм (EKG), Фотоплетизмограм (PPG), како и Мерач на...