Соопштение за бруцоши

Објавено: октомври 3, 2022

Наставата во зимскиот семестар од учебната 2022/2023 ќе започне на 4.10.2020 година според распоредот даден на следниот линк: https://feit.ukim.edu.mk/i-ciklus/raspored-na-chasovi/ Распределба по паралелки на студентите запишани по прв пат во прва година во учебната 2022/2023 година...

Повик за пријава за учество на Иновациски камп за родова еднаквост во социјалните иновации

Последна измена: октомври 6, 2022

На 07.10.2022 ќе се реализира иновациски камп на тема „Towards Balanced Gender Approach in Social Media and Internet„ во рамките на проектот Europe’s Regional Partnership for Gender Equality in the Digital Age (EQUALS-EU). Проектот има за цел да ја промовира половата и родовата еднаквост во социјалните иновации преку градење капацитети и создавање паметни, одржливи и инклузивни...

Огромен е успехот и оваа година на ФЕИТ женската штафетна екипа на 18-ТИОТ СКОПСКИ МАРАТОН

Објавено: октомври 3, 2022

На 2ри октомври 2022 година се одржа 18тиот Скопски маратон. ФЕИТ како и секоја година зема учество со свои претставници. Огромен е успехот и оваа година на женската штафетна екипа која по трет пат го освои првото место (златен медал), тимот на златните девојки: Александра Златкова, Моника Стрезовски, Сара Алексоска и Емилија Чона.  Машкиот штафетен...