Презентирана платформа за виртуелни лаборатории

Последна измена: февруари 7, 2023

Во рамки на проектот „A ubiquitous virtual laboratory framework – UbiLAB“ од Еразмус+ програмата, вчера на Факултетот за електротехника и информациски технологии, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, се одржа еднодневен настан за дисеминација (Multiplier Event). Деканот на ФЕИТ, професор Димитар Ташковски, ја истакна потребата и логичното надградување на системите за далечинско учење...