Оглас за вработување во ИТИС дооел Скопје

Објавено: јануари 26, 2022

Компанијата ИТИС дооел Скопје има потреба од вработување дипломиран инженер по електротехника и информациски технологии од областа електроенергетика. ИТИС е акредитирано инспекциско тело од ИАРСМ за инспекција на електроенергетски постројки. ИТИС врши инспекциски активности, теренски испитувања, надзор при фабрички испитувања, пуштање во работа на електроенергетска опрема, монтажа на трансформатори и сл. Поради брзиот развој на...

Оглас за вработување во АТС Македонија

Последна измена: јануари 26, 2022

АТС објавува оглас за платена практична работа со можност за вработување. Работа на проекти во областа на индустриска автоматизација со користење на Web технологии во .Net 5, Angular 11, MSSQL, Azure, Docker. Повеќе информации можете да погледнете на следниот линк https://www.ats-global.com/job/junior-software-developer/ Заинтересираните може да аплицираат на огласот или испратете ни Ваше CV на info.MK@ats-global.com...

IT Operations and Support Engineer

Објавено: јануари 25, 2022

We are a diverse community of people, all working together to bring the best service possible to our customers. We are looking for talented individuals who want to work in an energetic, respectful, collaborative environment. With a wide array of jobs, internships, training and more, there are countless opportunities for you to grow your career...

Oглас за вработување во Van Hool

Објавено: јануари 18, 2022

Van Hool е реномиран производител на автобуси и комерцијални возила од Белгија. Van Hool е најголем независен производител на автобуси во Европа со над 4,000 вработени. Повеќе од 60 години Van Hool е препознаен по својот оригинален, динамичен и прилагоден кон клиентот дизајн, како и по високиот квалитет и современите технолошки решенија. За растечките потреби...

Оглас за вработување во Вардар Доломит

Објавено: декември 28, 2021

  Се бара електроинженер во фабриката Вардар Доломит во Гостивар од електроенергетските насоки. Вардар Доломит е европски производител на синтер доломит, доломитни опеки и маси и е во сопственост на групацијата HAZNEDAR REFRACTORIES. Имајќи директен пристап и контрола на главната сировина преку висококвалитетните рудници кои се во сопственост на компанијата, Вардар Доломит се наоѓа во...

Junior security Consultant

Објавено: ноември 11, 2021

Solutionlab is a software development house which specializes in building custom, cloud-based and scalable software solutions, with their headquarters in Lithuania and operations in Greece and Finland. They are currently in the process of expanding their portfolio to include technical cybersecurity services, particularly in the fields of penetration testing, cloud security, web application security, code...

Оглас за вработување во Раде Кончар

Објавено: октомври 13, 2021

“Раде Кончар Сервис и поправки на електрични производи“- Скопје, е компанија каде се произведуваат дистрибутивни трансформатори и се врши сервисирање на електрични машини и на енергетски трансформатори. Компанијата има потреба од дипломиран инженер или апсолвент од електроенергетските студиски програми. Кандидатите кои ќе конкурираат за ова работно место треба да имаат положено предмети од областа на...

Оглас за вработување во QtWinSoft

Објавено: септември 28, 2021

Компанијата QtWinSoft од Скопје, има потреба за вработување на студенти од завршна година со или без работно искуство, кои што би сакале да научат и работат развој на C++ multiplatform Desktop/Mobile/Embedded апликации со користење на cross-platform framework Qt/QML, во околина со реални проекти од следниве области: vehicle dashboard and infotainment, electrical vehicle, machine learning, medical...

Оглас за за вработување во Микросам ДОО Прилеп

Објавено: август 20, 2021

За Микросам: Микросам е светски-признат лидер во производство на Роботски и ЦНЦ машини за композитни производи (carbon fiber, glass fiber, etc.). Во 30-години Микросам има инсталирано над 240 производни линии во повеќе од 40 земји во светот, како Германија, САД, Русија, Јапонија, Кина, Индија, Израел и Кореа. Глобалните клиенти се водечки во авионска, вселенска, автомобилска,...

Оглас за вработување во ЕВН

Последна измена: јули 20, 2021

Електродистрибуција ДООЕЛ е компанија чија примарна дејност е дистрибуција на електрична енергија на територијата на целата држава. Најважната цел ни е сигурно и квалитетно снабдување на корисниците со електрична енергија. Ве покануваме да земете учество во нашата Програма за учење и развој: ЕВН –  ИДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА КОИ се кандидатите кои ги бараме? Апсолвенти/ки или штотуку...

Software Engineer Intern

Објавено: јули 8, 2021

  Stonebranch builds dynamic IT automation solutions that transform business IT environments from simple IT task automation into sophisticated, real-time business service automation, helping organizations achieve the highest possible Return on Automation. No matter the degree of automation, Stonebranch software is simple, modern and secure. Using its universal automation platform, enterprises can seamlessly orchestrate workloads...

Оглас за вработување во ИТИС

Последна измена: јули 8, 2021

  Инспекциското тело ИТИС за инспекција на електроенергетски постројки има потреба од вработување дипломиран инженер по електротехника и информациски технологии од областа електроенергетика. ИТИС е акредитирано инспекциско тело од ИАРСМ за инспекција на електроенергетски постројки. Покрај инспекциските активности во Р.С. Македонија, ИТИС се занимава и со теренски испитувања, надзор при фабрички испитувања и пуштање во...

Оглас за работа во Stonebranch – Solutions Engineer

Објавено: јуни 7, 2021

  Stonebranch builds dynamic IT automation solutions that transform business IT environments from simple IT task automation into sophisticated, real-time business service automation, helping organizations achieve the highest possible Return on Automation. No matter the degree of automation, Stonebranch software is simple, modern and secure. Using its universal automation platform, enterprises can seamlessly orchestrate workloads...

Junior security consultant (Remote/Estonia)

Објавено: мај 11, 2021

We are recruiting on behalf of a cybersecurity startup based @ Estonia, with operations in Lithuania and Greece. The startup specialises in technical information security services, particularly in the fields of penetration testing, cloud security, web application security, code & configuration reviews, mobile application security, smart contract & blockchain security, and various other types of...

Огласи за работа во Ван Хоол Македонија дооел Илинден

Рок на аплицирање до: 28.04.2021

ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА објавува оглас за работа за 2 позиции, софтвер и системски инженер. Предност имаат кандидатите од ФЕИТ. Сите заинтересирани може да ги погледнат описите на: Vrabotuvanje.com – Софтвер инженер – Скопје – ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден Vrabotuvanje.com – Системски инженер – Скопје – ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден  ...

Електроничар-Програмер

Последна измена: јули 8, 2021

  Конкурс за Електроничар-Програмер Знаења и потребни вештини: Работа со Микроконтролери како Ардуино, Raspberry Pi, ESP 32, LoraWan, сензори, безжична комуникација Разбирање на блок дијаграми и шеми од електроника Познавање на C++, Python Работа со лемна станица Склопување на електронски уреди Познавање на Англиски јазик Клучни задачи и одговорности: Самостојно и совесно извршување на секоја...

Оглас за вработување во Greenbridge

Објавено: март 29, 2021

SOFTWARE & DEVOPS ENGINEERS (Remote/Lithuania) Our client is a Lithuania-based IT services consultancy with over 14 years of experience in the field, and whose core offerings include custom development solutions, devops services and dedicated client support. They are interested in recruiting two [1 x .NET, 1 x DevOps] engineers who will work remotely from their...

Оглас за вработување во QtWinSoft

Објавено: февруари 25, 2021

Компанијата QtWinSoft од Скопје, има потреба за вработување на студенти од завршна година со или без работно искуство, кои што би сакале да научат и работат развој на C++ multiplatform Desktop/Mobile/Embedded апликации со користење на cross-platform framework Qt/QML, во околина со реални проекти од следниве области: vehicle infotainment, machine learning, medical application, beverage industry, CRM...