Оглас за вработување во Вардар Доломит

Објавено: декември 28, 2021

  Се бара електроинженер во фабриката Вардар Доломит во Гостивар од електроенергетските насоки. Вардар Доломит е европски производител на синтер доломит, доломитни опеки и маси и е во сопственост на групацијата HAZNEDAR REFRACTORIES. Имајќи директен пристап и контрола на главната сировина преку висококвалитетните рудници кои се во сопственост на компанијата, Вардар Доломит се наоѓа во...

С О О П Ш Т Е Н И Е – Пријавување испити – прв циклус студии

Последна измена: мај 13, 2022

Пријавување испити на прв циклус студии во јануарската испитна сесија ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 3.1. до 18.1.2022 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите што ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават и комплетно пополнета хартиена пријава. Во пријавата...

ИНОФЕИТ и МАСИТ потпишаа меморандум за соработка за ИНОФЕИТ Дигитален Иновациски Хаб

Објавено: декември 22, 2021

Компаниите членки во МАСИТ ќе може да ги користат капацитетите на ИНОФЕИТ Дигитален Иновациски Хаб (ДИХ) за да станат поконкурентни. ИНОФЕИТ и МАСИТ денес потпишаа меморандум за соработка со кој се овозможува компаниите преку ДИХ да воведат нови технолошки решенија кои ќе им го олеснат работењето. Дигиталниот иновациски хаб, односно ДИХ, претставува иновативен центар за дигитални...

Министерката Царовска го посети ФЕИТ кој доби поддршка од МОН за развој на двете научни лаборатории во состав на факултетот

Последна измена: декември 20, 2021

Убаво е кога наместо разни изговори дека не постојат можности или дека нема услови за вложување во развој на сопствените капацитети, во подигнување на квалитетот на наставно научниот процес во рамки на една високообразовна установа, ќе слушнеме и видиме иницијативност, континуирани заложби и изнаоѓање начини преку кои се унапредува работата на еден факултет и сиот...

Докторски студии – втор рок за пријавување и запишување на кандидатите во академската 2021/2022 година

Објавено: декември 15, 2021

Во тек е пријавувањето на кандидатите во вториот уписен рок на трет циклус студии во академската 2021/2022 година. http://www.ukim.edu.mk/mk_content.php?meni=152&glavno=8...

Избори за претседател и членови на ФСС на ФЕИТ – Скопје

Последна измена: декември 13, 2021

Записник ОБ – ЗПР Записник ОБ – ЗИ Процедура за онлајн гласање за избор на претседател и членови на ФСС ФЕИТ 2021/2022 Кандидат за претседател на ФСС на ФЕИТ Листа на кандидати за избор на членови на ФСС на ФЕИТ Собири – допис Упатство за кандидирање на членови и претседател за Факултетското студентско собрание на...