СТЕП-АП и ФЕИТ потпишаа меморандум за соработка и стипендирање на студенти

Објавено: февруари 24, 2022

Студентите од ФЕИТ ќе можат да инвестираат во своите деловни вештини и да прераснат во водечки менаџери преку програмата за стипендирање на СТЕП-АП. Деканот на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, професор д-р Димитар Ташковски и основачот на Талент бизнис инкубаторот СТЕП-АП, дипл. инж. м-р Дарко Петровски,...

Ван Хоол ќе стипендира и поддржува магистри на ФЕИТ

Објавено: февруари 22, 2022

Компанијата Ван Хоол Македонија ќе стипендира и поддржува два магистри на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје. Деканот на ФЕИТ, професор д-р Димитар Ташковски, на денешното потпишување на договорите за стипендирање, истакна дека Факултетот продолжува со своите активности за унапредување на својата трета мисија: соработката со индустријата....

Уписи – Втор циклус студии – втор уписен рок 2021/2022

Последна измена: февруари 22, 2022

К О Н К У Р С за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2021/2022 година. Слободни места за запишување студенти на втор циклус студии во вториот уписен рок во учебната 2021/2022 I. Пријавувањето на кандидатите за упис на Факултетот за електротехника...

Соопштение за неактивирани предмети

Објавено: февруари 18, 2022

Студентите што имаат избрано/запишано изборен предмет во летниот семестар во учебната 2021/2022 година што не се активирал и не фигурира во објавениот распоред на часовите, ќе можат да го заменат со активиран предмет, односно со изборен предмет што го има во распоредот на часовите. Студентите ќе можат да ја извршат промената на неактивираниот со активиран...

ФЕИТ организира меѓународна школа за е-здравје

Објавено: февруари 14, 2022

Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) организира тематска школа „Зимска школа за е-здравје и паметни уреди и технологии“, во рамки на европскиот проект WideHealth. На зимската школа ќе учествуваат 133 учесници од земјава, Португалија, Германија, Италија, Словенија, Нигерија, Перу, Франција и Јапонија. Меѓународната школа ќе се организира хибридно – со физичко присуство на Факултетот...

IT trainee oglas na EVN

Објавено: февруари 10, 2022

  Можност за аплицирање за Trainee програмата во одделот Информатички и телекомуникациски технологии во ЕВН Во одделот Информатички и телекомуникациски технологии во ЕВН има отворени позиции за aмбизиозни штотуку дипломирани студенти или студенти во последната година од нивните студии од компјутерски науки и информатички технологии. Студентите се вработени за време на нивното учество во програмата...

Повик за практиканти во Infineon Technologies Austria

Објавено: февруари 9, 2022

Компанијата Infineon Technologies нуди можност на студентите на ФЕИТ да се стекнат со професионални практични вештини преку платена пракса во развојниот центар во Филах (Villach), Австрија. Идеални кандидати се студенти во завршните години на додипломски студии (трета или четврта година – прв циклус) или студенти на магистерски студии (втор циклус). Времетраење на праксата: 6 месеци...

Соопштение за организирање на дополнителна ден сесија

Објавено: февруари 2, 2022

Согласно академскиот календар за учебната 2021/2022 година, дополнителната ден сесија за предметите од летниот/парен семестар ќе се одржи во среда, 9.2.2022 година. Студентите може да пријават само еден предмет што го слушале во летниот семестар во учебната 2020/2021 година и за кој ги реализирале сите академски обврски (потпис и заверен семестар). Пријавувањето на испитот за дополнителната...