Златна диплома за електроинженерите кои дипломираа пред пет децении

Објавено: септември 30, 2022

На доделувањето во амфитеатарот на ФЕИТ присуствуваа триесетина електроинженери од дипломираните 86 во трите генерации на тогашниот ЕТФ, многумина од нив добро познати и признати имиња во енергетиката, електротехниката, стопанственици, министри, професори… Да се видите со колеги со кои пред пет децении сте дипломирале на еден од најпрестижните факултети во земјата не е мала работа....

Соопштение за почеток на настава на сите студиски години во академската 2022/2023 година

Објавено: септември 30, 2022

Република Северна Македонија Универзитет “Св. Кирил и Методиј” – Скопје Факултет за електротехника и информациски технологии               Се известуваат студентите во сите студиски години дека наставата во зимскиот семестар во академска 2022/2023 година ќе започне на 4 октомври 2022 година (вторник), според распоредот на часови објавен на следниот линк:          ...

Соопштение за креирани електронски адреси на студентски сервер

Објавено: септември 30, 2022

Почитувани колеги од прва година, Ве известуваме дека ви се креирани електронски адреси на студентскиoт сервер за електронска пошта и корисничка сметка на порталот за електронско учење: http://e-kursevi.feit.ukim.edu.mk До серверот за електронска пошта може да се пристапи преку веб-адресата: https://smail.feit.ukim.edu.mk/ Електронските адреси се во форма <studiska_programa><broj_indeks>@feit.ukim.edu.mk, каде што <broj_indeks> е бројот на индексот, без косата...

Сооопштение за прием на студентите од I (прва) година академска 2022/2023 година

Објавено: септември 30, 2022

Република Северна Македонија Универзитет „Св. Кирил и Методиј” – Скопје Факултет за електротехника и информациски технологии Се известуваат студентите во I (прва) година дека академската година ќе започне на 3 октомври 2022 година (понеделник) со официјален пречек во 11:00 часот во Амфитеатарот на ФЕИТ. Распоред на настани: 11:00 Поздравен говор на Деканот, проф. д-р Димитар...