Отворен ден за тренинг програма на IT Labs за дизајнирање на чипови со HDL

Објавено: март 16, 2023

Чест ни е да  гo најавиме отворениот ден на ИТ Лабс за запознавање со тренинг програмата – Дизајнирање на Чипови со HDL (Hardware Description Language/Хардверски Описен Јазик)! За што ќе се зборува? Благој Ќупев, CIO (Chief Innovation Offier) во ИТ Лабс, ќе зборува за тоа што е FPGA, каде се применува технологијата, и што ќе...