Одржан курс „Валенс: Машинско учење и наука за податоци за средни училишта”

Објавено: март 29, 2023

Како завршна активност од Еразмус+ проектот Валенс на ФЕИТ во периодот 20 – 22. март 2023 г. беше одржан 3-дневен курс на тема „Машинско учење и наука за податоци за средни училишта”. Курсот беше одржан во рамки на активностите на Лабораторија за производство ФЕИТ ФабЛаб, а на него присуствуваа 56 средношколци од средните училишта „Илинден”, „Раде...