Интервју со Димитар Ташковски, декан на ФЕИТ за Независен.мк: Мора да го запреме извозот на човечки капитал

Последна измена: март 20, 2023

Независен.мк Моќта на високоразвиените земји лежи во развојот на технолошкиот сектор, а не на купи-продај економија без иновации, вели професорот Ташковски Најголемиот предизвик за секоја држава е како да ја најде вистинската формула за долготраен и одржлив економски раст. Дури и оние земји кои имале среќа на нивната територија да имаат во изобилство некој природен...