Доц. д-р Владимир Ѓоргиевски најдобар научник во подрачјето на техничко-технолошки науки за 2022

Објавено: ноември 10, 2023

По повод 10. ноември, прогласен за Светски ден на науката за мир и развој од Обединетите нации, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (УКИМ), ги додели наградите за најдобри научници и уметник на УКИМ за 2022 година. Особено сме горди што годинашната награда за најдобар научник во подрајчето техничко-технолошки науки му припадна на доц....