Работилница за апликациски вештини

Објавено: ноември 28, 2023

На ден 06.12.2023 год. во организација на Светскиот универзитетски сервис (WUS) Германија во соработка со Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и Центрите за Кариера при УКИМ и ФЕИТ ќе се одржи работилница за апликациски вештини намента за сите студенти од УКИМ. На работилницата тие ќе се запознаат теоретски и практично со: – изработка...

Успешна интеграција на IoT SOLTRACK – преклоплив, пренослив и автономен фотоволтаичен генератор со паметен систем за следење на сонцето

Последна измена: ноември 29, 2023

Во периодот од април до декември 2023 година, тимот на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) беше одговорен за развој на паметен систем за следење на сонцето и негова интеграција со преносливиот фотоволтаичен генератор на Центарот на иновации во Ниш. После повеќемесечен развој, претставниците на ФЕИТ ја комплетираа интеграцијата на системот на 24.11.2023 година,...