Свечено отворени RoboMac и RoboMac Junior 2024 на ФЕИТ

Објавено: април 23, 2024

На Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) започна 12-тото издание на Робомак и 4-тото издание на Робомак јуниор. На двата Робомак настани учествуваат околу 115 учесници – студенти и средношколци. Робомак 2024 претставува меѓународен натпревар, семинар и студентска конференција во полето на роботиката, електрониката, автоматиката и вештачката интелигенција. Финалниот натпревар во сите категории ќе...