Финале на RoboMac 2024

Објавено: април 26, 2024

Ве покануваме на финалниот натпревар на овогодинешниот RoboMac 2024 кој ќе се одржи во сабота 27 април во 17:00 часот, во амфитеатарот на ФЕИТ. RoboMac е годишна меѓународна студентска работилница и натпревар по роботика, aвтоматика, електроника и вештачка интелигенција, кој се одржува по 12ти пат на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) во Скопје....

Се одржа натпреварот ROBOMAC Junior 2024

Објавено: април 26, 2024

Во периодот од 22 април до 25 април на Факултетот за електротехника и информациски технологии ФЕИТ во Скопје се одржа натпреварот во роботика, вештачка интелигенција и електроника за учениците во средните училишта од Македонија – ROBOMAC Junior 2024. Главен организатор беше токму ФЕИТ и студентскиот огранок на ИЕЕЕ. На натпреварот учествуваа 54 учесници од четврта...