Работилница за Кибер Отпорност

Објавено: април 5, 2024

Во организација на Народната банка, на 03.04.2024 година се одржа работилница на тема „КИБЕР ОТПОРНОСТ: Примена на новите технологии, предизвици и можности за поефикасна заштита на корисниците на платежните услуги“, на која свои видувања изнесоа гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, проф. Александар Ристески од Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ), Горан Јанкоски, главен...

Натпревар преку IDEA-East Hub project: Idea Contest 2024

Последна измена: април 9, 2024

Во рамките на проектот IDEA-East Hub финансиран преку DAAD, Германија во кој учествува и ФЕИТ, Ве известуваме за можноста да учествувате во натпревар на идеи IDEA-East Hub – Idea Contest 2024 кој ќе се одвива на годишно ниво во текот на траењето на проектот до 2025 година. Првиот натпревар ќе се одржи овoj период –...