Студенти од ФЕИТ на студиска посета во Германија

Објавено: април 8, 2024

Студентската посета во Германија, организирана од Универзитетот за применети науки во Анхалт, имаше за цел да им обезбеди на студентите од Факултетот за електротехника и информациски технологии практично искуство и запознавање со најновата опрема во областа на комуникациски и вградени системи. Во текот на двете недели, од 18-ти март до 29-ти март, студентите учествуваа во...