ФЕИТ-ФАБЛАБ и Логинг Електроникс организираа работилница „Развојни Микропроцесорски Системи“

Последна измена: мај 19, 2023

Средношколци и професори од 11 технички училишта од Македонија, изминативе два дена, учествуваа на специјализирана едукативна практична работилница „Развојни Микропроцесорски Системи“. Оваа работилница, по четврти пат, ја организираат ФЕИТ-ФАБЛАБ и компанијата Логинг Електроникс во рамките на нивниот партнерски проект „Технологија за Тебе“. Училишта кои учествуваа на работилницата се: – СЕТУ „Михајло Пупин“- Скопје – СУГС...