ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со ФЕИТ – Скопје

Објавено: мај 16, 2023

Услови за аплицирање: Студентот да биде 3-та или 4-та година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. Студентот да има средно – високо познавање на англиски јазик. Студентот да има познавање на компјутерски вештини – Microsoft Office. Времетраење на пракса: Практикантот ќе биде континуирано присутен на платена пракса во ОКТА АД...

Заврши единаесеттиот RoboMac 2023

Последна измена: мај 18, 2023

Со финалниот натпревар во пет различни категории кој се одржа во Градско кино – Кино Милениум во саботата (13 мај 2023), заврши овогодинешното издание на RoboMac. На натпреварот учествуваа студенти од Факултетот за електротехника и информациски технологии ФЕИТ во Скопје, Машински факултет во Скопје, Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство во Скопје, како и...