Практикантска работа во ЕВН

Објавено: мај 12, 2023

  Започнете ја Вашата кариера додека студирате! Првото професионално искуство во ЕВН може да се стекне како студент. Ви нудиме интересни активности, работа со ментор, обуки, дружење, нови вештини, одлична можност за практична имплементација на наученото. Место на извршување на праксата Кориснички Енерго Центри: Скопје, Куманово, Кавадарци, Гевгелија, Струмица, Штип, Кочани, Делчево, Тетово, Гостивар, Кичево,...

Финале на РобоМак 2023

Датум на настан: 13.05.2023

Ве покануваме на финалниот натпревар на овогодинешниот РобоМак 2023 кој ќе се одржи во сабота 13.05. во 17:00 во киното Милениум во ГТЦ во Скопје. Робомак е годишна меѓународна студентска работилница и натпревар во роботика и вештачка интелигенција. Се одржува по 11ти пат на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) во Скопје, во организација...

Ден за кариерен развој

Објавено: мај 12, 2023

На 11 мај 2023 година, од 12:00 до 16:00 часот на просторот кај ФЕИТ и МФС на Универзитетот,, Св. Кирил и Методиј” во Скопје се одржа “Ден за кариерен развој”. Настанот беше во организација на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” и Центарот за кариера на УКИМ, со подржка од Центрите за кариера на Архитектонски Факултет,...

Пријавување испити – прв циклус студии

Објавено: мај 12, 2023

Пријавување испити на прв циклус студии во летна – втора испитна сесија 2023 (јунска испитна сесија) ќе се врши електронски, преку системот iKnow, во периодот од 15.5 до 4.6.2023 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5. Студентите што ќе извршат уредно електронско пријавување на испитот во iKnow системот, задолжително треба да достават и...

Пријавување испити – втор циклус студии

Објавено: мај 12, 2023

Пријавување испити на втор циклус студии во летна – втора испитна сесија 2023 (јунска испитна сесија 2023) ќе се врши електронски, со користење на I Know системот, во периодот  од 15.5. до 4.6.2023 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, дел 2.5. За сите пријавени испити, студентите задолжително треба да достават пополнети хартиени пријави  на самиот испит. Во пријавата  се внесуваат...