Оглас за практикантска работа во ОКТА

Објавено: јануари 15, 2021

Рок за аплицирање до 25.01.2021 година СООПШТЕНИЕ ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со Факултет за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) – Скопје   Услови за аплицирање: Студентот да биде во завршна година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. Студентот да биде од некои од следниве смерови: Компјутерски...

Оглас за пракса во Македонски Телеком

Објавено: октомври 6, 2020

Македонски Телеком има потреба од студенти за објавување на платена пракса во Сектор за регулативни и големопродажни прашања од максимум една година со полно работно време од 08:00 до 16:00 часот. Истите ќе бидат ангажирани за следниве активности: Сектор за регулативни и големопродажни прашања Учество и поддршка во преговори за интерконекција и пристап, координација на...

Graduate Programme December 2020 | Endava

Објавено: октомври 5, 2020

  Започна пријавувањето за новата Graduate програма во Ендава Скопје. Програмата ќе се одвива целосно онлајн, а овојпат има повеќе отворени места во Development, Testing, Applications Management и DevOps. Подетални информации може да се најдат на следниот линк: https://careers.endava.com/en/Start-Your-Career/Skopje/Graduate-Programme Адреса за контакт: RecruitmentSkopje@endava.com....

Оглас за пракса во Македонски Телеком

Објавено: септември 29, 2020

За Службата за Инфраструктура и технички инвентар која работи како дел од Секторот за Пристапни мрежи, во Областа на Главниот Директор за Техника и ИТ потребно е да се ангажираат практиканти. Овој практикант ќе биде ангажиран на поголем број на задачи за следниве цели: Дигитализација и средување на техничка документација Дигитализација на податоци потребни за...

Оглас за пракса во Solutionade

Објавено: јуни 25, 2020

Kомпанијата Solutionade од Скопје, фокусирана на Microsoft Dynamic 365/CRM, има потреба од практиканти. Бараме позитивни, мотивирани личности со желба за личен напредок и долгорочна соработка. Што можете да очекувате: – развивање на CRM модули со JavaScript и HTML – развивање на бизнис логика со .Net и C# – насока и менторство од искусни девелопери –...

Graduate Programme 2020 | Endava

Објавено: март 19, 2020

  Започна пријавувањето за новата Graduate програма во Ендава Скопје. Оваа година фокусот ќе биде на Java Full stack и Automation Testing. Подетални информации може да се најдат на следниот линк: https://careers.endava.com/en/Start-Your-Career/Skopje/Graduate-Programme Поради моменталната ситуација, и ние се прилагодивме на условите, па затоа тестирањата и интервјуата ќе бидат онлајн. Адреса за контакт: RecruitmentSkopje@endava.com....

Оглас за пракса во Solutionade

Последна измена: јануари 9, 2020

  Kомпанијата Solutionade од Скопје, фокусирана на Microsoft Dynamic 365/CRM, има потреба од двајца практиканти. Бараме позитивни, мотивирани личности со желба за личен напредок и долгорочна соработка. Што можете да очекувате: – развивање на CRM модули со JavaScript и HTML – развивање на бизнис логика со .Net и C# – насока и менторство од искусни девелопери –...

Оглас за пракса во Македонски Телеком

Објавено: ноември 15, 2019

  Македонски Телеком има потреба од студенти за обавување на платена пракса во повеќе Сектори/Служби од максимум една година со полно работно време од 08:00 до 16:00 часот . Истите ќе бидат ангажиран за следниве активности: Сектор за регулативни и големопродажни прашања: Работа и одржување на интерконекциските договори, координација на бизнис и техничките аспекти на...

Оглас за пракса во Македонски Телеком

Рок на аплицирање до: 06.09.2019

Македонски  Телеком има потреба од студенти за обавување на платена пракса од максимум една година со полно работно време од 08:00 до 16:00 часот. Истите ќе бидат ангажиран за следниве активности: 1) Практикантот што ќе работи на процесирање, поддршка на налози кон Мелон, во Неткрекер /САП: – распределба, доделување на налози на екипите – затварање...

Оглас за пракса во Ассеко СЕЕ

Објавено: јуни 28, 2019

Систем Инженер За време на летниот период Ассеко СЕЕ организира пракса за студенти од областа на системско инженерство и поддршка на ИТ системите. Праксата ќе трае еден месец, почнувајќи од 22.07.2019     Услови за учество на праксата : Да е редовен студент на некој од факултетите за информатички науки Да е во последните две години...

Студентска пракса во Микросам

Објавено: мај 29, 2019

За Микросам: Микросам е светски-признат лидер во производство на Роботски и ЦНЦ машини за композитни производи (carbon fiber, glass fiber, etc.). Во 29-години Микросам има инсталирано над 240 производни линии во повеќе од 40 земји во светот, како Германија, САД, Русија, Јапонија, Кина, Индија, Израел и Кореа. Глобалните клиенти се водечки во авионска, вселенска, автомобилска, одбранбена и други индустрии, како и...