Курс за вовед во програмирање Code@FEIT 2019

Последна измена: јули 3, 2020

Code@FEIT 2019 е курс со тема за вовед во програмирање наменет првенствено за идните студенти на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) без претходно програмерско искуство, како и за сегашни студенти на ФЕИТ кои сметаат дека би имале корист од посетување на курсот, но исто така и за сите оние кои би сакале да се запознаат со основите на програмирањето. За повеќе информации и пријавување пратете e-mail на codeatfeit@feit.ukim.edu.mk....

Покана за предавања од IEEE ComSoc

Датум на настан: 02.07.2019

Почитувани колеги, Со големо задоволство, одделот за телекомуникации при македонската секција на IEEE ве кани на предавањата на Alon Rosen (IDC Herzliya) и Andrej Bogdanov (Chinese University of Hong Kong) кои ќе се одржат на 2.07.2019 (вторник) во 10 часот во Салата за презентации на ФЕИТ. Подолу во пораката ги има насловите и апстрактите на...

Летна школа „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи 2019“

Датум на настан: 01.07.2019

Во периодот од 01 јули до 05 јули 2019 год. ќе се одржи деветтата по ред ЛЕТНА ШКОЛА „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи“ на тема „Сензори и актуатори (sensors and actuators)“. Наставно-научниот совет на ФЕИТ одобри два кредита за студентите кои успешно ќе ги исполнат сите активности во школата. Предвидени се две групи со по...

Промоција на дипломирани и магистрирани студенти 2019

Датум на настан: 24.06.2019

СООПШТЕНИЕ Промоција на дипломирани и магистрирани студенти 2019 Промоцијата на студентите кои дипломирале и магистрирале во изминатата година ќе се одржи на 24.06.2019година, во Македонската филхармонија во Скопје. Термините во кои треба да пристигнат дипломираните студентите, согласно бројот на диплома, е според следниот распоред: Диплома број Вкупно Време ИНФО 108-109         2 18:30 I циклус 2324-2360       ...

Златна диплома

Датум на настан: 18.06.2019

По повод 50 години од дипломирањето на  инженерите по електротехника од Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје од генерациите од 1963 до 1969 година, на 18.06.2019 вторник Факултетот организира пригоден настан на кој ќе бидат доделени плакети – златна диплома. Распоред на активности на настанот: 11:00(Амфитеатар на ФЕИТ) -Обраќање на Декан – Доделување...

Заверка на летен семестар во учебната 2018/2019

Датум на настан: 28.05.2019

С О О П Ш Т Е Н И Е Заверка на летен семестар         Им се соопштува на студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Ско­п­је дека заверка на летниот семестар од учебната 2018/2019 го­дина на прв циклус студии ќе се врши од 28.5 до 3.6.2019 година       Заверката на летниот семестар...

ITU Centre of Excellence elearning курс: „NGN Evolution, Future Networks and Ultra-Broadband Internet”

Датум на настан: 28.05.2019

28 мај до 24 јуни 2019 година International Telecommunication Union (ITU) Centre of Excellence (CoE) на ФЕИТ во Скопје организира elearning курс на тема „NGN Evolution, Future Networks and Ultra-Broadband Internet” од 28 мај до 24 јуни 2019 година, во рамките на ITU Centre of Excellence мрежата за регионот на Европа, при што истиот ќе...