Оглас за практикантска работа во ОКТА

Објавено: јуни 16, 2021

СООПШТЕНИЕ ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со Факултет за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) – Скопје Услови за аплицирање: Студентот да биде во завршна година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. Студентот да биде од некои од следниве студиски програми: Компјутерски технологии и инженерство (КТИ); Компјутерско хардверско...

Оглас за пракса во ИНТЕРЦЕРТ дооел Скопје

Објавено: јуни 15, 2021

  ИНТЕРЦЕРТ дооел Скопје, со задоволство ја објавува својата програма за практикантска работа. Ние поттикнуваме образовна средина која помага на практикантите да напредуваат во делот на сертификација со ISO стандарди. Нашата програма за менторство ги поврзува практикантите со искусни членови на тимот со можност да се развијат професионални вештини и да се постават  целите во...

Огласи за пракса или вработување во А1 Македонија

Објавено: јуни 8, 2021

Transport Network Operation Specialist / IT and Telco Cloud Operations Core Network Specialist / IT and Telco Cloud Operations Заинтересираните кандидати треба да испратат e- mail со CV до проф. д-р Александар Ристески (acerist@feit.ukim.edu.mk). Рок за аплицирање до 25.6.2021....

Оглас за работа во Stonebranch – Solutions Engineer

Објавено: јуни 7, 2021

  Stonebranch builds dynamic IT automation solutions that transform business IT environments from simple IT task automation into sophisticated, real-time business service automation, helping organizations achieve the highest possible Return on Automation. No matter the degree of automation, Stonebranch software is simple, modern and secure. Using its universal automation platform, enterprises can seamlessly orchestrate workloads...

Оглас за пракса во Македонски Телеком

Објавено: јуни 4, 2021

  Македонски Телеком има потреба од студенти за обавување на платена пракса во Служба за поддршка на технички услуги (CSOD) во времетраење од максимум една година со полно работно време. Aнгажираниот практикант би ги извршувал следниве активности: Техничка поддршка на второ ниво на технички услуги за отстранување на пречки и обезбедување на сервиси кон корисниците...

Junior security consultant (Remote/Estonia)

Објавено: мај 11, 2021

We are recruiting on behalf of a cybersecurity startup based @ Estonia, with operations in Lithuania and Greece. The startup specialises in technical information security services, particularly in the fields of penetration testing, cloud security, web application security, code & configuration reviews, mobile application security, smart contract & blockchain security, and various other types of...