Конкурс за практикантска работа во соработка со ФЕИТ

Објавено: април 25, 2024

ОКТА најголемиот снабдувач на горива во земјата, објавува конкурс за практикантска работа во соработка со ФЕИТ Услови за аплицирање: Студентот да биде 3-та или 4-та година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. Студентот да има средно познавање на англиски јазик. Студентот да има познавање на Microsoft Office и AutoCAD Времетраење...

Конкурс за практикантска работа на ОКТА во соработка со ФЕИТ

Последна измена: април 25, 2024

  ОКТА најголемиот снабдувач на горива во земјата, објавува конкурс за практикантска работа во соработка со ФЕИТ   Услови за аплицирање: Студентот да биде 3-та или 4-та година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. Студентот да има средно – високо познавање на англиски јазик. Студентот да  има  основно  познавање од ...

Конкурс за практикантска работа на ОКТА во соработка со ФЕИТ

Објавено: март 21, 2024

  ОКТА, најголемиот снабдувач на горива во земјата, објавува конкурс за практикантска работа во соработка со ФЕИТ Услови за аплицирање: Студентот да биде 3-та или 4-та година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. Студентот да има средно познавање на англиски јазик. Студентот да има познавање на Microsoft Office и AutoCAD...

Оглас за вработување во Interspace

Објавено: февруари 20, 2024

Interspace е провајдер на услуги од висока класа од областа на телекомуникации, клауд и хостинг. Отворени позиции за вработување и пракса Мрежен инженер Работа со мрежни технологии (IP, Ethernet,VLAN, VPN, BGP, итн) на мрежни уреди и серверски машини. Систем инженер Инсталација/одржување на хардвер на сервери и напредна работа на linux/windows серверски оперативни системи. Очекувања за...

Оглас за вработување во Ван Хол

Објавено: јануари 30, 2024

COST PRICE ANALYST Опис на работни задачи Како аналитичар на трошоци во индустријата за автобуси, ваша одговорност е да ја одредите цената на производството за продажни проекти. Ваша задача е да ја преточите побарувачката на клиентот во трошок за компанијата. Откако ќе се појави проект за продажба, започнувате со анализа на поврзаната цена на чинење...

Smart Start програмата на Македонски Телеком

Последна измена: октомври 12, 2023

Размислувате за професионален почеток на вашата кариера? Вклучете се во Smart Start програмата на Македонски Телеком. Учете од врвни експерти, споделувајте идеи и бидете дел од тимот којшто ја креира дигиталната иднина. Дознајте што нуди Smart Start програмата и како можете да аплицирате за проектите: Македонски Телеком – Најдобрата мрежа во Македонијa (telekom.mk)...

Оглас за вработување во Ван Хоол

Објавено: септември 14, 2023

Ван Хол има има нови слободни позиции кои се соодветни за електроинженери.  Координатор за обука и развој: https://www.vanhool.com/mk/karieri/oglasi-za-rabota/koordinator-za-obuka-i-razvoj Контролор на залихи: https://www.vanhool.com/mk/karieri/oglasi-za-rabota/kontrolor-na-zalikhi...

Оглас за вработување во Interspace

Последна измена: септември 6, 2023

    Проектант за оптички инсталации Проектирање: – Подготовка на техничка и проектна документација за линиски инфраструктурни објекти – Објавување на активности за добивање на дозвола од надлежни институции за вршење изградба на траси, како и активности за регистрација/легализација на трасите во подземниот катастар Надзор и контрола на терен при изградба на трасите Ажурирање на...

Оглас за вработување на електроинженер во Ван Хоол

Објавено: август 29, 2023

ОПИС НА КОМПАНИЈАТА: Van Hool е реномиран производител на автобуси и комерцијални возила од Белгија. Van Hool е најголем независен производител на автобуси во Европа со над 4,000 вработени. Повеќе од 75 години Van Hool е препознаен по својот оригинален и динамичен дизајн прилагоден кон клиентот, како и по високиот квалитет и современите технолошки решенија....

Вработување во QtWinSoft

Објавено: август 15, 2023

Компанијата QtWinSoft од Скопје, има потреба за вработување на студенти од завршна година со или без работно искуство, кои што би сакале да научат и работат на развој на C++ multiplatform embedded, desktop and mobile апликации со користење на cross-platform framework Qt/QML, во околина со реални проекти од следниве области: vehicle infotainment and diagnostic, medical...

ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со ФЕИТ – Скопје

Објавено: мај 16, 2023

Услови за аплицирање: Студентот да биде 3-та или 4-та година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. Студентот да има средно – високо познавање на англиски јазик. Студентот да има познавање на компјутерски вештини – Microsoft Office. Времетраење на пракса: Практикантот ќе биде континуирано присутен на платена пракса во ОКТА АД...

Практикантска работа во ЕВН

Објавено: мај 12, 2023

  Започнете ја Вашата кариера додека студирате! Првото професионално искуство во ЕВН може да се стекне како студент. Ви нудиме интересни активности, работа со ментор, обуки, дружење, нови вештини, одлична можност за практична имплементација на наученото. Место на извршување на праксата Кориснички Енерго Центри: Скопје, Куманово, Кавадарци, Гевгелија, Струмица, Штип, Кочани, Делчево, Тетово, Гостивар, Кичево,...

ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со УКИМ – ФЕИТ

Објавено: мај 9, 2023

Услови за аплицирање: Студентот да биде 3-та или 4-та година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. Студентот да има средно – високо познавање на англиски јазик. Студентот да има познавање на компјутерски вештини – Microsoft Времетраење на пракса: Практикантот ќе биде континуирано присутен на платена пракса во ОКТА АД –...

ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со ФЕИТ – Скопје

Објавено: април 7, 2023

Услови за аплицирање: Студентот да биде 3-та или 4-та година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. Студентот да има средно – високо познавање на англиски јазик. Студентот да има познавање на компјутерски вештини – Microsoft Времетраење на пракса: Практикантот ќе биде континуирано присутен на платена пракса во ОКТА АД –...

Оглас за вработување во QtWinSoft

Објавено: февруари 23, 2023

Компанијата QtWinSoft лоцирана во Скопје,има потреба за вработување на студенти од завршна година со или без работно искуство, кои што би сакале да се стекнат со знаење и работат на развој на C++ multiplatform Embedded/Mobile/Desktop апликации со користење на cross-platform framework Qt/QML, во околина со реални проекти од следниве области: vehicle infotainment, medical applications, applications for electrical...

ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со ФЕИТ – Скопје

Објавено: август 31, 2022

Услови за аплицирање: Студентот да биде 3-та или 4-та година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. Студентот да биде од некој од следниве смерови: Обновливи извори на енергија (ОИЕ) или Електроенергетика (ЕЕ); Студентот да има солидно познавање на Англиски јазик. Студентот да има познавање на компјутерски вештини – Microsoft Времетраење...

Оглас за вработување во СЕТУ ГС Михајло Пупин

Објавено: август 16, 2022

СЕТУ на Град Скопје „Михајло Пупин“ Скопје објавува  ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ Еден наставник по група предмети од електротехничка струка/сектор електротехника, со полно работно време 20 наставни часа, 40 работни часа, распоредени во 5 (пет) работни денови во текот на работната недела, со почеток од 01.09.2022 година.   Контакт mail: mpskontakt@yahoo.com тел. бр. 02/60 90 307...

Оглас за вработување во Народна банка на Република Северна Македонија

Рок на аплицирање до: 04.08.2022

Народна Банка на РСМ ојавува оглас за вработување на 6 извршители на и тоа: Три (3) извршители во Дирекцијата за информациска технологија на определено време во траење од 2 години, од кои: – 1 извршител на работното место „ПОМЛАД СИСТЕМ ИНЖЕНЕР“ во Отсекот за поддршка на платните системи; – 1 извршител на работното место „ПОМЛАД...

Оглас за вработување во QtWinSoft

Објавено: јули 7, 2022

Компанијата QtWinSoft од Скопје, има потреба за вработување на студенти од завршна година со или без работно искуство, кои што би сакале да научат и работат развој на C++ multiplatform Desktop/Mobile/Embedded апликации со користење на cross-platform framework Qt/QML, во околина со реални проекти од следниве области: vehicle dashboard and infotainment, electrical vehicle, machine learning, medical application,...

Оглас за вработување во ИЦС Консалтинг Инженеринг

Објавено: јули 5, 2022

ИЦС Консалтинг Инженеринг, официјалниот партнер на Nokia за Македонија, Србија, Црна Гора и Косово има потреба од ИТ и Телекомуникациски инженери да се приклучат на нашиот динамичен тим.  Работните места се за инженери спремни за учење технолошки новитети и справување со предизвици, со можност за постојан напредок во кариерата и работа во Македонија и околните...