СООПШТЕНИЕ за заверка на зимски семeстар 2020/2021 и упис на летен семестар 2020/2021

Објавено: јануари 29, 2021

Почитувани студенти, Заверката на зимскиот семестар, како и запишувањето на летниот семестар во учебната 2020/2021 година за студентите запишани на прв циклус студии на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скоп­­­је, ќе ги содржи следниве чекори: Електронско пријавување од 10.2 до 17.2.2021 година Во системот iKnow www.iknow.ukim.edu.mk секој студент треба да го запише летниот...

С О О П Ш Т Е Н И Е – Пријавување испити – прв циклус студии

Објавено: декември 29, 2020

Пријавување испити на прв циклус студии во јануарската испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на iKnow системот, во периодот од 4.1. до 20.1.2021 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, точка 2.5 Студентите кои што ќе извршат уредно електронско пријавување на испит во iKnow системот, задолжително треба да достават и комплетно пополнета хартиена пријава до...

КОНКУРС за избор на заменик студентски правобранител

Објавено: декември 24, 2020

Факултетско студентско собрание  Факултет за електротехника и информациски технологии   Врз основа на член 41 став 3 од Статутот на Факултетското студентско собрание и одлуката бр. 15-1837/3 од 16.12.2020 г. Факултетското студентско собрание на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје објавува КОНКУРС за избор на заменик студентски правобранител   Се распишува конкурс за...

Виртуелна презентација на студентски проекти од INNO-SAE 2020

Датум на настан: 15.12.2020

Со особена чест и задоволство ја најавуваме презентацијата на студентските проекти од овогодинешната едиција на студентската програма Innovations in Smart Anything Everywhere (INNO-SAE) 2020. Оваа година INNO-SAE е во заедничка организација на Центарот за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ и УСС – УКИМ. Виртуелната презентација ќе се одржи преку ZOOM webinar на 15.12.2020...

Конкурс за запишување студенти на трет циклус – докторски студии – втор уписен рок

Објавено: декември 10, 2020

Конкурс за запишување студенти на трет циклус –  докторски студии на студиските програми на ФЕИТ  во академската 2020/2021 година – втор уписен рок...

Кандидирање за изборите за ФСС на ФЕИТ

Последна измена: ноември 30, 2020

Записник ОБ – ЗПР Записник ОБ – ЗИ Листа на кандидати за избор на претседател и членови на ФСС на ФЕИТ CV – a Процедура за online гласање за избор на претседател и членови на ФСС на ФЕИТ 2020/2021 Упатство за кандидирање на членови и претседател за Факултетското студентско собрание на ФЕИТ...