Соопштение за работно време на студентската служба на 11.9.2019 година

Објавено: септември 10, 2019

Заради запишување на новите студенти на ден 11.9.2019 година (среда), Одделението за студентски прашања нема да работи со веќе запишаните студенти.     Скопје, 10.9.2019 год. Одделение за студентски прашања на ФЕИТ...

С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање дополнителна ден сесија

Објавено: септември 6, 2019

Согласно академскиот календар за учебната 2018/2019 година, дополнителната ден сесија за предметите од зимскиот/непарен семестар ќе се одржи на 18.9.2019 година (среда). Студентите можат да пријават само еден предмет кој го слушале во зимскиот семестар во учебната 2018/2019 и за истиот да ги имаат реализирано академските обврски (потпис и заверен семестар). Пријавувањето на испитот за...

ВИТАМИНКА ќе стипендира студенти на Факултетот за електротехника и информациски технологии

Последна измена: септември 4, 2019

Витаминка ќе додели 4 целосни стипендии за додипломски студии за академската 2019/2020 година. Стипендиите ќе се доделат по две на Машинскиот факултет во Скопје, и тоа во некоја од насоките производно инженерство; материјали, процеси и иновации; индустриско инженерство и менаџмент; мехатроника; автоматизација и управувачки системи. Другите две стипендии ќе бидат за кандидатите на Факултетот за...

С О О П Ш Т Е Н И Е за запишување зимски семестар во учебната 2019/2020 година за студентите од прв циклус студии

Последна измена: септември 4, 2019

Запишувањето на зимскиот семестар за студентите од прв циклус  студии во учебната 2019/2020 го­дина на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Ско­п­је ќе се врши по електронски пат, на веб адресата на информациониот систем: www.iknow.ukim.edu.mk, за студентите запишани во и по учебната 2012/2013 година, како и студенти кои преминале на истите. Пријавувањето по електронски...

ПОДГОТВИТЕЛНА НАСТАВА ПО МАТЕМАТИКА И ФИЗИКА

Објавено: август 27, 2019

Почитувани идни студенти на ФЕИТ, Факултетот за електротехника и информациски технологии и годинава организира подготвителни курсеви по предметите математика и физика. Курсевите ќе се реализираат во 20 школски часа по секој  предмет,  во периодот од  16 до 27 септември 2019 година. На  подготвителните курсеви по овие  предмети ќе се обработуваат сите  теми, вклучувајќи ги темите ...

Соопштение за работно време на студентската служба на 29. и 30.8.2019

Објавено: август 27, 2019

Заради запишување на новите студенти на ден 29. и 30.08.2019, Службата за студентски прашања нема да работи со веќе запишаните студенти. Скопје, 27.8.2019 год. Одделение за студентски прашања на ФЕИТ...

Продолжување на рокот за стипендии од енергетските компании ЕСМ, ЕВН, МЕПСО

Објавено: август 20, 2019

АД ЕСМ, ЕВН МАКЕДОНИЈА АД И АД МЕПСО РАСПИШУВААТ КОНКУРС ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКИТЕ СТУДИСКИ ПРОГРАМИ ЗАПИШАНИ ПО ПРВПАТ ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА Услови за аплицирање на конкурсот за стипендија се: Студентите да се редовно запишани на прв циклус студии по првпат во прва студиска година во учебната 2018/2019 година на една од следните студиски...

Соопштение – распоред на испити за трета испитна сесија

Последна измена: август 22, 2019

Почитувани, Ве известуваме дека распоредот на испити за трета испитна сесија во учебната 2018/2019 година е обновен со час и просторија за секој испит. Распоред на испити за трета испитна сесија...

Конкурс за стипендии од енергетските компании ЕСМ, ЕВН И МЕПСО

Објавено: август 15, 2019

АД ЕЛЕМ, ЕВН МАКЕДОНИЈА АД И АД МЕПСО РАСПИШУВААТ КОНКУРС ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКИТЕ СТУДИСКИ ПРОГРАМИ ЗАПИШАНИ ПО ПРВПАТ ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА Услови за аплицирање на конкурсот за стипендија се: Студентите да се редовно запишани на прв циклус студии по првпат во прва студиска година во учебната 2018/2019 година на една од следните студиски...

С О О П Ш Т Е Н И Е – Пријавување испити – прв циклус студии

Објавено: јуни 28, 2019

Пријавувањето испити од прв циклус студии за студентите во августовско/септемвриската испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на iKnow системот, стриктно во периодот од 27.6 до 14.8.2019 година. Студенти запишани по стара наставна програма, запишани од учебната 2004/2005 до учебната 2011/2012 пријавите за испит ги доставуваат до предметните наставници во договорениот термин за испит....

Свечено доделување на награди и пофалници на студентите со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

Објавено: јуни 26, 2019

На 28 јуни 2019 година (петок), со почеток во 11 часот во Амфитеатарот на ФЕИТ ќе се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2017/2018 година ја завршиле со успех 9 и над 9 заклучно со августовската испитна сесија....

Повик за учество на СКЕЕОР

Последна измена: јуни 13, 2019

Со големо задоволство Ве покануваме да учествувате на Седмата студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој. Конференцијата ќе се одржи од 29 октомври до 1 ноември 2019 год. во просториите на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје. Ги известуваме сите заинтересирани студенти дека рокот за испраќање апстракт е до 01.07.2019 год. За дополнителни...

Конкурс во рамки на програмата ЕРАЗМУС +

Последна измена: јуни 30, 2020

Рок за аплицирање до 1.10.2019 Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ KА 103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за индивидуална мобилност за студенти и наставен кадар. Кандидатите лично ја поднесуваат апликацијата во 3 примерока до Еразмус+ координаторот на ФЕИТ проф д-р Маргарита Гиновска, најдоцна до 1 октомври 2019 година. Повеќе информации...

АД ЕСМ, ЕВН Македонија АД И АД Мепсо распишуваат конкурс за студентите од електроенергетските студиски програми запишани по првпат во во учебната 2018/2019 година

Објавено: мај 29, 2019

Услови за аплицирање на конкурсот за стипендија се: 1. Студентите да се редовно запишани на прв циклус студии по првпат во прва студиска година во учебната 2018/2019 година на една од следните студиски програми: Електроенергетика, автоматизација и обновливи извори на енергија (ЕАОИЕ), Електроенергетски системи (ЕЕС) и Електроенергетика, управување и менаџмент (ЕЕУМ). 2. Студентот кој аплицира...

Оглас за стипендирање на студент од електроенергетските насоки

Објавено: мај 10, 2019

За компанијата Вардар Доломит Вардар Доломит е производител на синтер доломит, доломитни опеки и маси, лоцирана во Гостивар и е во сопственост на групацијата HAZNEDAR REFRACTORIES. Имајќи директен пристап и контрола на главната сировина преку висококвалитетните рудници кои се во сопственост на компанијата, Вардар Доломит се наоѓа во стратешка предност во однос на неколкуте други...

ИНОФЕИТ е македонски партнер на University Startup World Cup (USWC)

Објавено: април 5, 2019

University Startup World Cup (USWC) е глобален натпревар на иновативни универзитетски стартапи чиешто финале секоја година се одржува во Данска како земја со еден од најразвиените иновациски екосистеми во светот. Натпреварот започнува со online пријавување на заинтересираните универзитетски стартапи и online следење на работилници кои им овозможуваат на стартапите да развијат бизнис план кој ќе...

Соопштение за бруцоши

Објавено: октомври 15, 2018

Драги студенти, почитувани професори   Ве известуваме дека и оваа година Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје, на студентите – бруцоши им овозможува бесплатно членство и користење на библиотечните фондови и услуги. За издавање на членските картички, заинтересираните студенти – бруцоши треба да се јават во просториите на Библиотеката со документ за...