Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости

Новости

Известување за изјавите ФЕИТ - ФИНКИ

Се известуваат студентите кои треба да пополнат изјави за ФЕИТ - ФИНКИ дека ќе може да го сторат тоа во среда, 28.09.2011 год, од 10:00 до 12:00 часот пред Библиотеката на ФЕИТ.

повеќе…

Прв свечен час за студентите од генерацијата 2011/2012

Првиот свечен час за новозапишаните студенти на ФЕИТ ќе се одржи на 15.09.2011 година, четврток, во 09:30 часот во Амфитеатарот на ФЕИТ.

повеќе…

Средба помеѓу академскиот и бизнис секторот од областа на телекомуникациите

На 24-ти август 2011 година се одржа средба на членовите на Институтот за телекомуникации при ФЕИТ со петнаесетина раководители и менаџери од најголемите македонски компании и регулаторни тела од областа на телекомуникациите и информатичките технологии: Македонски телеком, One, ВИП, Asseco, EIN-SOFT, Neotel, Агенцијата за електронски комуникации, Македонска радиодифузија и Масит.

повеќе…

СООПШТЕНИЕ за изјаснување на студентите од студиските програми ИКИ и ИНФО во врска со изборот за понатамошно студирање

Ве информираме дека тековните студенти од студиските програми ИКИ и ИНФО на Факултетот за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ, согласно член 9 од Законот за основање на Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство - ФИНКИ (Службен весник бр. 171/2010) потребно е да се изјаснат за тоа каде ќе го продолжат своето образование – на ФЕИТ или на ФИНКИ.

повеќе…

УПИСИ 2011 - Втор уписен рок

Слободни места по студиски програми

повеќе…

Дејства на документ